Profielschets - Reisverslag uit Maarheeze, Nederland van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Profielschets - Reisverslag uit Maarheeze, Nederland van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Profielschets

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

31 Maart 2006 | Nederland, Maarheeze

1. Wat is je ultieme persoonlijke leerdoel binnen dit buitenland avontuur?
Om met de beperkte middelen die ik daar heb, de kinderen toch zo goed mogelijk te kunnen helpen.

2. Welke kwaliteit ga jij ter plaatse inzetten?
Aanpassingsvermogen en inleveningsvermogen/ empathie

3. Wat is de mooiste plek waar je tot nu toe bent geweest en waarom?
Turkije, omdat ik daar voor het eerst een andere cultuur ervaarde en daarbij een heel mooi landschap.

4. Nix generatie??? Waarom ga jíj je nú juist inzetten als vrijwilliger?
Omdat ik nog jong en vrij ben en daarom nu deze kans wil benutten om anderen elders in de wereld te kunnen helpen.

5. Waarom heb je eigenlijk gekozen voor [‘project x’] in [‘bestemming y’] ?
Omdat Reina de Quito in Ecuador met kinderen werkt die het Down syndroom hebben, en dat past goed bij mijn spw verleden. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om Spaans te leren.

6. Wat denk je dat voor jou het meest spannende element wordt van je reis en/of projecttijd?
De cultuurshock tijdens mijn eerste dagen daar en mijn verblijf bij het gastgezin.

7. Wat gaat er hoe dan ook mee in je rugzak?
Een foto van mijn familie en een Engels en Spaans woordenboek.

8. Wat is het grootste vooroordeel dat je nu hebt over je bestemming?
Ik ben mij er heel goed van bewust dat Ecuador niet zo'n paradijs is als hier in Nederland, maar dit beschouw ik niet als een vooroordeel. Vooroordelen heb ik dus niet.

9. Met welke draagvlakactiviteit ga jij tijdens je deelname of bij terugkomst iedereen (maar dan ook echt iedereen!) betrekken bij je project?
D.m.v een foto/videoverslag, media aandacht, Voorlichting, eventueel een inzamelingsactie of enquete.

• 08 April 2006 - 16:38

Je Neef Rudy Smulders:

hoi roel ik vindt het een hele uitdaging dat je aangaat hoop dat je er veel van gaat opsteken de komende weken we komen zeker regelmatig op je site terug om te kijken hoe het verloopt veel succes de komende weken
    groetjes Ruud ,Marlene,en de kinderen [Heeze]

• 10 April 2006 - 14:43

Thieu Van Lierop Budel:

Beste Roel,
    Ik las op ED online jouw artikel en ben zo op deze website gekomen.
    Ik vind het een heel hoffelijk streven wat je gaat doen en ik wens je dan ook een hele fijne periode in Equador.Ik blijf jouw verrichtingen volgen via de mailinglist.
    Heel veel succes.

• 10 April 2006 - 15:57

Ruud:

He Roel,
    Top prestatie, dat vind ik ervan! Wat jij gaat doen zouden veel meer mensen moeten ondernemen. Roel je weet dat ik ook zo'n reis heb ondernomen wel iets langer dan jij maar zeker niet minder. Je komt zeker heel wijs weer terug jongen.
    veel succes en we houden contact.
    adios!!

• 11 April 2006 - 06:58

Susanne, Leende:

Ola!

Echt super dat je dit gaat doen, toch eindelijk een soort van wereldreis..
    Mijn moeder las het in de krant en vond het ook echt super. Het zal vast wel een hele ervaring zijn, heel veel succ en w'll keep in contact!

• 19 April 2006 - 17:50

Agita:

Hallo Roel,

Te gek dat je dit gaat doen en dan met kinderen die het Down syndroom hebben. Zeker weet ik dat je een zeer speciale band met deze kinderen opbouwd en dat jij deze kinderen iets kan meegeven. Roel deze kinderen zullen jou ook heel bijzonderen en mooie warme momenten geven.
    Deze ervaring heb ikzelf meemogen maken met mijn eigen nicht. Super dat je dit doet en ik wens je heel veel succes toe!! Zeker zal ik je site bezoeken hoe je het allemaal zelf ervaart. Goeie reis en tot ziens!