La Isla Bartelome es una increible bonita lugar!!!
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
13 Juli 2006 | Ecuador, Quito
Ik moet jullie tot mijn grote spijt en knulligheid wel even melden dat er bij dit bericht geen foto´s zitten omdat ik met mijn domme hersenen alle foto´s die ik de afgelopen dagen had gemaakt allemaal gewist heb! dom, dom, dom, JA IDD, HEEL ERG DOM! Vooral het eiland wat ik vandaag heb bezocht was zo mooi dat ik hiervan nog het meeste baal dat de foto´s nu weg zijn. Gelukkig heb ik alle plaatjs en ervaringen wel in mijn hart opgeslagen zodat ik die heel mijn leven nog bij me draag.
Maargoed, ik zal jullie nu proberen een indruk te geven van hoe mooi het hier wel niet is, want dat is het echt, geloof me!
Zo durf ik zelfs te zeggen dat het eiland Bartelome, want zo heet het, de mooiste plaats is waar ik tot nu toe ben geweest in mijn nog jonge leven. Het eiland bestaat geheel uit lave, zoals alle eilanden op de Galapagos, maar op dit eiland groeien bijna geen planten, zodat het net lijkt alsof je op de maan loopt, mede door de bruin/rode en soms zelfs geel achtige kleur van de rotsen en stenen. Toen we met de boot aanmeerde zag ik ook een paar pinguins in het water zwemmen, later heb ik ze zelfs onder water zien zwemmen tijdens mijn snorkelavontuur hier. Ook weer een verhaal apart!
Toen we voet op het eiland hadden gezet begon een klim van zo´n 30 min naar de top van een berg waarover je werkelijk een ongelooflijk mooi uitzicht had over het eiland en het achterliggende eiland, de naam weet ik zo niet meer. In het midden van Bartelome bevind zich namelijk smal strookje mangrovebos waarbij aan beide zijden een prachtig goudgeel strand zich bevind, met aan 1 kant een grote smalle rots in de vorm van een scherpe dolk. Op de achtergrond vervolgens kon je dus het andere eiland zien liggen met daarop het bruin rode lavalandschap met hier en door een berg of krater. wat dit uitzicht nu zo mooi maakt is het contrast van het helderblauwe water met het goudgele strand, dit vervolgens opgevuld door het grasgroene mangrovebos, met op de achtergrond dus dat donkerood met bruine maanlandschap. Dit alles natuurlijk weer afgedekt door een hemelsblauwe lucht. Kunnen jullie het je een beetje voor jullie zien? Werkelijk een genot van een plek nogmaals!
Nadat we weer terug waren gewandeld naar de boot, voer deze ons naar het strand met de dolk rots. Hier heb ik ongeveer 3 kwartier in een andere wereld vertoeft, namelijk de onderwater wereld. Ook weer in 1 woord: schitterend!
Zo heb ik heel veel vissen gezien, vraag me niet naar de namen, maar ze hadden alle kleuren van de regenboog, van blauw met fel geel, tot zwart met rode strepen. Ook hele scholen gezien, en dan praat ik over honderen, misschien wel duizenden visjes die vlak onder mij door zwommen! Dit alles omringt door zwarte rotsen en ook heel mooi rood koraal. Op de bodem van de zee heb ook tientallen rode zeesterren zien liggen.
En om deze ervaring helemaal uniek te maken heb ik dus 2 pinguins zien zwemmen, die beesten gaan wel vlug trouwens, voor ik eenmaal door had waren ze al weer uit mijn beeld verdwenen. De slagroom op de taart was dat er ook 2 zeeleeuwen zich beschikbaar stelden om wat kunstjes onder het water te laten zien. Deze beesten zwommen dus op armlengte langs mij af en onder me door, een ervaring die ik niet snel meer mee zal maken denk ik zo.
Alleen de zeeschildpadden ontbreken dus nu nog op mijn lijstje samen met de dolfijnen. Zeeschildpadden waren overigens wel aanwezig want andere snorkelaars hadden er wel gezien, maar hier moet je ook allemaal een beetje geluk bij hebben. Voor mij zijn deze 3 maanden in Ecuador al 1 brok geluk genoeg, dus mij hoor je zeker niet klagen, alleen van die foto´s baal ik nu wel een beetje dus, maarja life goes on!
Vorige week heb ik ook nog een ander eiland bezocht genaamd Seymour Norte. Hier heb ik de befaamde fregatvogels in vele getale mogen aanschouwen, er waren namelijk hele kolonies aanwezig. Ook weer een verhaal apart eigenlijk, want het is heel interessant om deze vogels te volgen tijdens het gebeuren rondom de paring. De mannetjes gebruiken namelijk hun rode luchtzak om indruk te maken op de vrouwtjes. Deze vullen ze dan met lucht om de vrouwtjes te lokken, een heel mooi gezicht. Er waren er zelfs een paar die ook met hun vleugels wapperden en geluid maakten, en met succes, want de vrouwtjes cirkelden gretig boven hen door de lucht. Ook heb ik gezien hoe een moeder haar jongen voedt. Het eten, vooral vis, vangen de moeders niet zelf in de zee, maar jatten het gewoon weg bij andere vogels. Daarom worden fregatvogels ook wel de piraten van de Galapagos genoemd.
Op de terugweg zijn we nog even aangemeerd op een strandje op Santa Cruz genaamd Bachas, hier heb ik 2 knalroze flamingo´s mogen bewonderen, ook helaas geen foto´s van dus.
Als laaste heb ik vorige week ook de binnenlanden van Santa Cruz bezocht waar ik reuzeschildpadden in hun natuurlijke omgeving kon zien en ook heb ik een lavatunnel bezocht samen met een gids. Ook weer een hele unieke ervaring. Je kunt het een heel klein beetje vergelijken met de grotten in Valkenburg, voor diegene die daar ooit is geweest, alleen deze tunnels bestaan dus uit lava en zijn ze wat hoger. Op een gegegen moment werd de doorgang veel smaller en minder hoog totdat we uiteindeinelijk moesten tijgersluipen om verder te kunnen. De doorgang was namelijk niet hoger dan een halve meter ofzo. De tunnel was overigens wel verlicht met lampen dus we hadden geen zaklamp nodig.
Totzover dan weer mijn belevenissen vanuit dit paradijs op aarde!
De volgende keer breng ik jullie ook weer met foto´s verslag uit, want ik zorg ervoor dat me dit geen 2de keer meer overkomt!
Saludos Roel
p.s ( om jullie en mijzelf niet helemaal teleur te stellen heb 3 foto´s gevonden waarop te zien is, wat ik dus ook heb gezien!)
14 Juli 2006 - 19:24
Paul Nijhof:
Heee Roel,
Gaaf dat je zulke mooie dingen weer gezien hebt.
Jammer van die foto's :S
Maar die herrineringen in je hoofd en hart pakt nooit iemand meer af!
Ik zie je over een paar weekjes maat.
Hojje
Paul -
14 Juli 2006 - 08:13
Riny:
Wat heb je weer veel moois gezien. Inderdaad jammer dat wij er nu niet veel beelden bij hebben, maar zoals jij het vertelt kunnen we ons er wel enigszins een beeld bij vormen. Je krijgt vast nog kans om wat andere mooie plaatjes te schieten.
Hier zijn we toch blij dat we nu langzaam af kunnen tellen en dat je dadelijk weer in ons eigen "paradijsje" terugkomt.
Kus, mama -
14 Juli 2006 - 09:25
Je Zusje:
Hee Roel, ik lees weer dat je je ogen uitgekeken hebt. Ik zou heel graag met je mee willen kunnen praten daarover! Maarja dat zit er jammer genoeg voor mij niet in.
Zonde van die foto's, maarja dat hoef ik niet nog een keer te zeggen he. Dat weet je zelf wel.
En net als mams tel ik ook al af naar de 25e!
Kusje je zusje -
15 Juli 2006 - 15:04
Ruud:
He maat,
jammer van de foto's, misschien heeft iemand van je reisgezelschap wel foto's gemaakt kun je die welicht gebruiken, het is maar een idee!
lijkt me wel gaaf daar ook om te duiken denk ik, jammer dat ik er niet bij ben. geniet er maar van het is allemaal zo voorbij. Ik ga vanvond naar t' hof een beetje kermis vieren.
gr ruud -
16 Juli 2006 - 16:06
Cafe De Lange Horst:
roel, ik heb net op de site gekeken van je vakantie tripje in Ecuador.
ik vind het tenminsten vakantie. waar ik al jaren van het dromen ben, lekker een mooie uitdaging aan gaan, dat doe jij al op deze leeftijd.
ik zal zeggen geniet van de mooie trip pak alle mooie vrouwen die je kunt vinden, want hier in dit ape land zijn ze denk ik niet zo mooi.
roel de groeten van cafe de lange in horst.
www.cafe-delange.nl
haje wah -
20 Juli 2006 - 04:51
Leonoor:
Ps. Balen van je foto's joh (heb net pas je verhaal gelezen). Mocht je nog foto's van Bartelome willen hebben, kan ik ze over de mail naar je toe sturen!
groetjes -
Lize Bouduler:
Heel goed hoor.
Bravo!!
Super goed.
kijk elke dag op je site.
Groetjes