In 2008 gewoon in volle vaart weer door!!!
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
04 Januari 2008 | Australië, Blue Mountains
Allereerst wil ik jullie nog allemaal een gezond en reislustig 2008 toewensen!
Wat mijzelf betreft, ik heb de tijd van mijn leven gehad tijdens de jaarwisseling in Sydney. Koen en ik vertrokken al vroeg in de morgen rond 10 uur met de trein naar de stad. We lagen namelijk op een camping aan de rand van Sydney. Dit is 1 uurtje met de trein (kun je nagaan hoe groot die stad is)
Eenmaal in de stad aangekomen zijn we uitgestapt in de town hall. Een ondergronds station wat in het centrum ligt. Vandaaruit gelopen naar de haven waar we een ferry hebben genomen naar de overkant van de haven. Bij de dierentuin vervolgens uitgestapt om daar een dorpje in te lopen om wat drank in te gaan slaan. We gingen namelijk nieuwjaar vieren op een plaats waar je zelf je drank mee moest nemen en waarvan we een fantastisch uitzicht hadden op de stad, haven en brug. maargoed, een treetje van 24 blikjes bier ingeslagen, meteen een koelbox gekocht, en met ijs bij de plaatselijke visboer haha om het bier ook daadwerkelijk koel te houden. Toen maar een plekje gezocht op het evenementen terrein. hier zouden 5000 mensen toegelaten worden max, waar er uiteindelijk 4000 zijn geweest ofzo. Maar als ik jullie vertel dat in heel de haven rondom de brug zo'n 1,5 miljoen mensen op de been zijn geweest deze avond!
Over het vuurwerk zelf kan ik wel een heel verhaal gaan typen maar dat moeten jullie zelf maar bekijken op de filpjes die ik er zo snel mogelijk op ga zetten.
Maargoed, 2008 zijn we intussen ook weer heel goed gestart want we zitten nu nog midden in de blue mountains. een schitternd gebied zo'n 70 km ten westen van Sydney. Deze naam dankt dit gebied aan de blauwe waas die over de vallei hangt die ontsaat door de nevel die de euchalyptus bomen hier afscheiden en door de zon gefilterd worden. Hier hebben we gister bv ook de beroemde 3 gezusters gezien. Dit zijn 3 rotsen met een hele legende erbij. Eergister hadden we al heel de middag en avond (he Koen) nodig gehad om de wentworth falls te ontdekken. Verder hebben we gister nog in een kabelbaan gezeten en in een treintje dat 52% langs een rotswand de vallei in duikt. Heel bijzonder allemaal weer!
Nu zijn we dan weer op de terugweg naar Sydney, waar ik hopelijk vanmiddag dan eindelijk een bezoekje ga brengen aan het hoofdkantoor van ACN. (ja Rainer en Algo, het zit eraan te komen jongens!)
Tot zover maar weer de avonturen van Bokkie in Australie. Vanaf volgende week horen jullie mij trouwens vanuit Kiwiland. Tot dan!!!
04 Januari 2008 - 10:23
Marielle:
He neefje,
Vanuit een koud Maarheeze wens ik jou het allerbeste voor het nieuwe jaar!
Ik hoef niet te vragen hoe het je bevalt... Ik ben stik jaloers. Het is dat ik de 20 miljoen in de Staatsloterij niet heb gewonnen anders was ik je komen opzoeken!!
Ben weer benieuwd naar de filmpjes.
Groetjes en een dikke kus van je nicht
04 Januari 2008 - 19:19
Jan Kesteloo:
Ha die Roel,
Vanaf hier een heel gelukkig en gezond 2008 toegewenst. We hopen dat je komend jaar heel veel leuke dingen in Kiwiland mag beleven.
Jan en Antoinette. -
04 Januari 2008 - 22:31
Riny :
Hey Roelus,
Het kan maar niet op. Leuk dat je ons al je ervaringen laat meebeleven en dat je enthousiasme alleen maat stijgt. We blijven je volgen en hebben al kiwi's in voorraad!
Kus, mama
06 Januari 2008 - 10:59
Jos Cox:
hee roel wa een leven zeg,wanneer kunnen wij ook komen?? of laten ze daar geen buffels en dodskoppe binnen.
groetjes margo & jos -
06 Januari 2008 - 15:55
Smoellie:
Bokkie jongen..
Goed bezig. Lekker vakantie aant vieren.. geniet nog maar lekker, want dadelijk zal je er toch aan moeten geloven.. Ook echt daadwerkelijk er iets voor moeten doen..
Maar ook dat komt helemaal goed. Vertrouw er volledig op.
Ciao Bro,
Kus.