Nu is het dan ECHT over met mijn trip Down Under
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
10 Juli 2009 | Australië, Sydney
Is de zomer al in volle gang of hebben jullie toch nog K;;weer?
hier in Australie heb ik de laatste 7 maanden bijna alleen maar zon gehad. Daarom was het wel even wennen toen ik afgelopen zondagavond uit het vliegtuig stapte hier in Perth. S'middags had ik nog lekker in de zon gelegen aan de schitterende lagoon met een vlotte Duitse meid in Cairns, en dan sta je na 5 uur vliegen weer aan de andere kant van dit continent. Hier in Perth is het dan ook maar een graad of 15 schat ik met veel regen op het moment. Gelukkig komt de zon af en toe wel door en dan is het ook meteen lekker aangenaam.
Wat ook wel leuk is om te vertellen is dat ik toenstaks hier bij Ome Hans in de achtertuin voor het eerst de beruchte Red back spider heb gezien in het echt. Een beet van deze zwarte spin met rode vlek op zijn rug kan zelfs dodelijk zijn. Zeer giftig dus, en deze zitten gewoon gezellig onder de bloembak en tussen de schutting. Normaal gesproken zie je ze nooit maar Ome Hans vond er dus 1 voor mij. Foto heb ik er niet van, maar voor de geinterresseerde onder jullie moet je maar ff Googlen: Red back spider
Bij ome Hans zit ik dus nu al bijna een week. Deze man heb ik 6 weken terug al leren kennen vlak voordat ik de roadtrip ging doen naar Darwin.
Hij vertelde mij dat ik altijd welkom ben bij hem en mijn Australische vrouw Trish. Na een weekje in Cairns zonder succes werk te hebben gezocht ben ik dus nu weer terug in Perth. Hier heb ik de afgelopen dagen ook geprobeerd om werk te krijgen, zo had ik vanmorgen nog een trail in een bar/cafe als koffiemaker ironies genaamd Bennie's.
Maar het mocht niet baten bij paps zijn koffie. Na een uurtje ingeleerd ingewerkt te zijn door een Collega vertelde de maneger dat ze toch op zoek waren naar een persoon met wat meer ervaring omdat het toch wel een druk cafe was midden in het centrum van Frementle. Ook heb ik nog geinformeerd naar een vacature in een countrypub, maar hier zochten ze alleen vrouwen voor, vooral omdat de gatsen in die pubs 99% mijnwerkers.
Als ik wilde kon ik nog voor 4 weken met een soort van kermis rondtrokken door West Australie wat 600 Dollar per week opleverede, maar dit heb ik maar laten schieten. Het was zoiezo maar voor 1 maand en ik ben al rondgeweest door WA. Mijn missie was om een baantje te krijgen in de horeca maar dat is dus niet gelukt, mede omdat het seizoen nu erg rustig is plus dat ik de ervaring mis.
Al met al ben ik zeker niet getreurd, want ook al ga ik nu dan afscheid nemen na totaal bijna 10 maanden geleeft te hebben in dit onbeschrijfelijk mooie land, het leven gaat toch gewoon door met nieuwe ideeen en uitdagingen.
Zo heb ik vandaag een erg dikke knoop doorgehakt. En nee pap en mam, ik zal jullie niet meer zo laten verschieten zoals vorig jaar. Maar ik ben voorlopig toch nog niet thuis want ik wil graag nog even wat van Azie zien voordat ik weer Maarheeze aandoe. Maandagmorgen vliegt deze jongen non stop naar Kuala Lumpur in Malaysie. Vanuit daar ga ik dan even rustig bekijken hoe mijn route gaat lopen. Reizen in Azie is zoiezo veel goedkoper als hier in OZ dus ik kijk wel hoelang ik het leuk blijf vinden en mijn bankrekening het toelaat natuurlijk.
Maandagmorgen zet Ome Hans mij dus hier op het vliegveld en dan sta ik er weer alleen voor. Ik wil bij deze graag even een ode brengen aan deze man, wat dat verdient hij! Zomaar ff een wildvreemde jongen een week in de kost nemen. Ik had eventueel ook nog wel langer hier kunnen blijven maar ik wil hem en mijn vrouw niet al teveel van last zijn natuurlijk. Hij heeft me zoiezo al erg geholpen, ik krijg alles van hem. Ik slaap in een bed, zo lekker heb ik nog nooit geslapen, Trish kookt bijna net zo goed als moesje, ik heb hier al bijna een pakje sigarretten voor niks opgerookt, wijn vinden ze ook fijn en s'avonds gezellig een film kijken en natuurlijk de tour de France volgen op tv. Daar baal ik dus wel een beetje van dat ik dat nu moet missen vanaf maandag waarschijnlijk. Maar wie weet zenden die gekke Aziaten ook wel de Tour uit.
De Raboploeg zit het dit jaar ook alles behalve mee. Leuk ook om Johan Cruiff gister te zien zitten hier vanuit Perth naast Erik Breukink in de auto midden in Barcalona. Extra speciaal omdat ik daar zelf 6 jaar geleden alweer ook een dagje ben geweest. Ik herkende dan ook veel attracties die ze gister uitzonden op tv zoals: de Sagrade de familia, het stanbeeld van Napolion, Het Barca stadion Nou Camp, maar ook de fontijnen met het koningklijk paleis was zelfs in beeld.
Ach ja, waar heb ik het toch allemaal over eigenlijk? Feit is dat Mickael Jackson helaas niet meer onder ons is, en dat we moeten beseffen dat het leven allemaal zo relatief is, het kan elke dag onze laaste zijn. Daarom ga ik snel nog maar wat van de wereld zien, dan kan ik tenminste zeggen tegen Petrus als mijn tijd gekomen is dat ik wat gezien heb.
Hopelijk levert mijn trip door Azie mij weer veel nieuwe wijsheden, denkbeelden en levenslessen op. Die kan ik dan mooi toepassen voor als ik weer in het kikkerlandje terugkeer.
In ding is zeker mensen, reizen verveelt nooit en het maakt je ook niet stommer!
Als ik alleen al terugkijk op de laatste pak weg 6 weken. Vanaf dat ik hier in Perth arriveerde voor de eerste keer tot aan nu. Het lijkt wel alsof het een jaar is geleden, zoveel kun je meemaken, zien, leren,nieuwe vriendschappen sluiten en vooral lachen natuurlijk!
Ter afsluiting van deze preek..(Ik zou makkelijk nog wel even door kunnen blijven typen maar een verhaal moet wel inhoudt hebben natuurlijk) Nu hoor ik jullie denken " komt er nog inhoud dan? " hahahaha
Maaruh.... haha Ik begin het zelf nog grappig te vinden,
Ter afsluiting wil ik Vooral Ome Hans dan nog 1 keer bedanken voor de gastvrijheid, en verder Australie als land. Waarschijnlijk kom ik niet zo snel meer terug hier voorlopig er is dan ook nog zoveel meer te zien in de wereld. Maar ik ben toch dolgelukkig dat ik, (en dat besef ik me als geen ander), dit continent als een 21ste eeuw pioneer heb mogen doorkruissen.
Lieve mesnen, pas goed op jullie zelf en op elkaar!
Tot snel weer...
Vanuit Azie
10 Juli 2009 - 11:29
Thomas:
Hankie pankie....
Goede reis en veel geluk tussen het aziatische volk!
Vergeet nummel 42 niet te proberen ;)
Gr Thomas -
10 Juli 2009 - 11:34
Nelly Gerrits:
hoi roel,
jouw moeder had er al een voorgevoel van dat jij je langste tijd in Australie wel gehad had, dus jouw vertrek naar Azie komt niet uit de lucht vallen! Je zult er geen spijt van krijgen, Azie is heel anders, maar ook ontzettend fascinerend. Geniet ervan! groetjes
nelly -
10 Juli 2009 - 13:45
Jan Kesteloo:
Op naar het volgende avontuur. Ben benieuwd of we elkaar binnenkort weer zien of dat het toch nog wel een tijdje gaat duren (ik denk het laatste). Verder zie ik dat je gewoon helemaal bij bent met het nieuws. Dus zo klein is de wereld.
Goeie reis Roel.
Jan. -
10 Juli 2009 - 16:20
Smoellie:
Wijze woorden van mijn oudere broer. Daarom zal ik ze ook maar opvolgen..
Ik pas (als oudste zoon) op paps en mams. Hierbij geassisteerd door Aniqueske.
Veel plezier daaro en tot kijk. Ciao maat. -
10 Juli 2009 - 16:40
Benjamin:
Hey Roel,
Klote dat ook jij Down Under moet verlaten. Ik heb echt last van heimwee! Het regent hier weer volle bak, 't is druk en betaal weer veel te veel belasting. Kortom; 't is maar niks hier :-p
Veel plezier in Azië!
Groeten Benjamin -
10 Juli 2009 - 17:40
Don:
Heey Roel!
Mooi verhaal man!! Ik kan me zo goed inbeelden hoe jij je hebt gevoeld bij die mensen! Zo veel liefde dat je op ten duur bijna schuldig begint te voelen!
Man man wat heb jij daar een mooie tijd gehad!
Momenteel werk ik tijdelijk bij de Gans en ik kan je zeggen als je daar een maand lang werkt wordt je lang geen maand slimmer dan als je lekker rondtrekt, nieuwe mensen ontmoet en veeeeeeele nieuwe dingen ziet en meemaakt!
Nog heel veel plezier in Azie!! -
10 Juli 2009 - 18:41
Je Zusje:
He broer,
Mooi man, mooie laatste woorden over jouw tijdelijke thuisland!
Dan zullen wij natuurlijk ook afscheid moeten nemen van de Ozzie-picca's.
Van kamelenbeef naar dogbeef, zal jouw maag ook leuk vinden!
Een hele goede vlucht & ik ben nu alweer benieuwd naar je volgende verhaal/de foto's.
Dikke kusss, je zus
P.s. probeer ook Honda-attafittah! ;) -
10 Juli 2009 - 19:25
Patrick:
Veel plezier in Azië!! -
10 Juli 2009 - 20:42
Riny:
Hey Roelus,
Goed van je dat je dit toch nog even meepikt. Azië schijnt ook zeer mooi te zijn en jou kennende zul je ook daar volop genieten. We zijn zeer benieuwd naar je eerste indrukken.
Maar.... als ik zo naar je bankrekening kijk, ga ik maar alvast met heel veel liefde je bedje weer opmaken!
Kus, mama -
11 Juli 2009 - 13:19
John-Daniël:
Hey ouwe alles goed?
Je zou zo een boek kunnen schrijven geloof ik als ik al die verhalen zo lees haha, vind wel cool dat je t er allemaal zo fijn hebt. Maar nu dus door na Azie, ben benieuwd! Ja hier gebeurt niet veel same shit everyday ma dat zul je wel meekrijgen vanuit thuis he. Ga je daar ook proberen een baan te vinden of gewoon echt puur rondtrekken dingen zien.. Ja hoop dat het je daar ook goed afgaat je weet!
Ik zal proberen wat vaker een berichtje te zette maar het is niet echt mijn ding zo dus neem t me aub niet kwalijk haha.
Groetjes vanuit Boshoven City!