Meer Malesie
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
18 Juli 2009 | Maleisië, Cameron Highlands
Ik bedankte hem daarvoor en liep verder. Toen er een andere medewerker weer een complimentje maakte over mijn schoenen. Nu begreep ik dan eindelijk dat die eerste kerel: "No shoes", zei. haha
Erg grappige manier van leren al zeg ik het zelf. Al doende leert men! Een ander gebruik is hier dat je alleen met je rechterhand eet. De linkse hand gebruiken ze om hun reet mee af te vegen en is dus niet hygienisch om mee te eten. Ook gebruiken ze hier nauwelijks bestek en eten dus de rijst en kip gewoon met hun vingers.
Als je hier dus ook met je linkerhand beledig je dus eigenlijk hun cultuur.
Heb gister KL dus verlaten en na een 4 uur durende busrit ben ik nu in de hooglanden beland. Hier zijn veel theeplantages te vinden en ook aardbeien worden hier geteelt. Ben blij dat ik ff uit die drukke stinkstad wegben. Bangkok is schijnbaar nog erger dan KL.
Morgen pak ik waarschijnlijk met 2 Belgen, Peter en Peter, aka Kwik en Flupke, (die ik in KL heb leren kennen) de jungletrein. Hun gaan daarna naar Thailand en ik keer terug naar kL om mijn vlucht naar Bali niet te missen.
Wat heb ik het toch slecht!
Groetjes uit Tanah Rata!!!!
18 Juli 2009 - 12:11
Riny:
Hey Roelus,
Ben juist thuis (hoorde dat Rainer 7 aug. naar NZ vertrekt) en zag dat je online bent geweest. Jammer dat ik je gemist heb (mis je trouwens nog steeds!). Het is maar goed dat jij geen last hebt van zweetjatters, want anders weet ik nog niet of ze je in een hostel wel willen. Zoals altijd leuk verslag en mooie foto's, alhoewel toch heel anders dan Australië. Ook perfecte kleuraanpassing van je site. Doe Kwik en Flupke maar de groeten.
Kus, mama -
18 Juli 2009 - 12:57
Draak:
Hee Bokkie!!
Hoe ist nou?
Nou weer in Maleisie haha..
Genoeg van Australie gezien dus..
Als je zin hebt kan je vanavond op mn verjaardagsfeesje komen..
Wanneer kom je nou eens terug?
Nou tot snel hopen we maar, maar we weten het nooit met jou!
Dikke kus Dragana -
18 Juli 2009 - 13:46
Anique & John-Daniël:
Heey Roel (JD zegt kwak)
We vinden het echt lachwekkend hoe je het allemaal typt.
JD zou graag in je voetsporen willen staan om het allemaal te zien.
(ik ook trouwens)
JD: Ik hoop dat het je allemaal goed af gaat & dat je op jezelf past!
& dat hoop ik natuurlijk ook.
Vermaken doe je je daar in ieder geval wel!
Tof man!
Dikke kus & veel liefs
& 'n boks van JD! -
18 Juli 2009 - 21:18
Berty Reiling:
Ha die Roel,
ook nu nog ff een reactie van mij hoor.
Nu begin ik echt jaloers op je te worden, je komt in de streek waar ik helemaal vezot op ben en zeker ook nog een keer naar terug ga.
Wat een wereld van verschil met Australie, kun je je amper voorstellen als je hier in dit kikkerlandje zit.
Ik las dat je binnenkort naar Bali vertrekt, een enorm mooi vakantieland.
Ik heb wel een tip voor je, steek met de boot voor een paar euro over en bezoek ook eens het eilandje Lombok, een heel andere wereld dan Bali en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
Als je nog wat eettentjes wilt weten op Lombok, laat maar weten, ik geniet er nog van!
Ik wens je nog hele fijne weken in deze Aziatische landen, geniet ervan!
groetjes en het ga je goed -
19 Juli 2009 - 08:18
Smoellie:
Dag Urb Anus..
Moeten Mariek en ik ook alvast mondkapjes meenemen voor in Bangkok?? Omdat het daar zo erg is zeg je..??
Spreken nog wel precies af waar en wanneer we elkaar treffen.
Succes en plezier in de Jungle..
"Take care of yourself, and you Buddie's"
Good luck.. ;) -
24 Juli 2009 - 17:46
Jacco:
Hi Bokkie,
Ziet er allemaal weer prima uit daar! Reizen verveelt nooit begin ik hier nu ook achter te komen :D! Geniet er goed van en tot snel (of misschien is ooit wel beter op zijn plaats ;)
Groeten uit Ghana, Jacco