Life goes on
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
27 April 2006 | Ecuador, Quito
Nu het vandaag helaas een hele regenachtige dag is hier ben ik maar weer achter de computer gekropen. Vanmorgen ben ik samen met mijn Hostelgenoot Toni uit Barcalona en een paar studenten de stad ingegaan. Dit was een hele belevenis, vooral in de drukke bus.
Ik kwam gewoon ogen tekort om alle indrukken om me in te laten werken. Wat wel heel vervelend is hier is dat je op drukke plaatsen zoals de bus dus, heel erg goed op je spullen moet letten. Ook de politie is hier schijnbaar erg corrupt en s avonds moet je nooit alleen over straat lopen. In het oude koloniale centrum van Quito heb ik een paar kerken bezocht samen met Toni en Christina. Zij komt uit Duitsland en leert hier ook Spaans. Het was een hele mooie ervaring om zo een beetje van de cultuur en historie van dit bijzondere land op te nemen. Als klap op de vuurpijl hadden we het geluk om net tijdens een toespraak van de president van Ecuador uit te komen. Verder heb ik ook weer veel Armoede gezien in de stad. Bedelaars,van kinderen tot oude mannen en vrouwen. Gehandicapten, blinden. Ik hoorde van Christina dat er zelfs mensen in de kerk plassen omdat ze nergens anders kunnen urineren. Even daarna zag ik een moeder die haar kleine zoontje vanaf de stoep op straat liet plassen. Maar ondanks al deze ellende en armoede gaat ook hier met leven gewoon door. We zouden eigenlijk vandaag een berg gaan bezoeken vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt over de stad maar helaas was het te bewolkt vandaag. Dinsdag begint mijn Spaanse les pas, dus ik heb nog de tijd om even te wennen aan deze cultuur hier. Ik moet zeggen dat ik wel snak naar de Spaanse les, want om met mijn kamergenoot te communiceren valt nog vies tegen. Maar aan de andere kant heeft het ook weer zijn charme om zo bevriend te raken met elkaar. Hij zit nu ook naast me en wil jullie ook wel even wat vertellen. Hier komt hij...
Hola amigos!
Soy Toni. He conocido a Roel en el albergue que compartimos. Soy de Barcelona y ayer pudimos ver el partido contra el Milan que nos clasificó para la final de la Champions League. Roel me sorprendió vistiendo la camiseta de Guardiola, un ex-jugador del Barcelona.
Personalmente, estoy en Quito para dedicarme a hacer de voluntario al norte del país, en la Reserva Alto Chocó, y me dedicaré a un proyecto para la protección de los osos de anteojos, en peligro de extinción. Luego seguiré visitando este maravilloso país hasta julio. En julio vendrá una amiga mía y nos iremos a la selva del norte de Perú. En agosto, con otros amigos, haremos algun trekking en la Cordillera Blanca peruana y visitaremos todo el Perú. Luego quiero visitar Bolivia, Chile y Argentina.
Un saludo a todos!!!
Zo, dan laat ik het hier voorlopig weer even bij. Oja, met dat zwerfjongetje die op de stoep lag gister gaat het ook weer beter denk ik, omdat hij van een vrouw een heel voedselpaket kreeg. Lijkt me een mooi feit om dit bericht mee te eindigen. Morgen ga ik trouwens naar Riobamba met een paar andere studenten, dat is een plaatsje wat 3 uur van Quito rijden afligt, en vanwaar je met de trein verder een prachtige tocht langs het Andesgeberte kan maken. Dit duurt 2 dagen, dus als ik zondag weer terug ben zal ik jullie wel verslag uitbrengen.
Gegroet vanuit een nog steeds Regenachtig Quito!
Saludos Roel El Bokko
27 April 2006 - 22:42
AH:
Wens je veel sterkte toe vriend, en veel succes verder. Vind het echt knap wat je doet, respect is het enigste wat ik kan zeggen.
Groetjes -
28 April 2006 - 06:47
The Smoellie®:
Kun je die kerel ook vragen of hij het voor ons wil vertalen.. :P Succes en veel plezier op je trip door de Andes..
Ciao.. Bokko -
28 April 2006 - 07:59
Mark Jacobs:
Buenos Dias el bokko,
Echt een superactie om dit te gaan ondernemen!!
Ik wil je het allerbeste wensen en maak er een mooie tijd van.
Hasta luego -
28 April 2006 - 09:27
Elly Van Overbeek, BPV Docent ROC Eindhoven:
Dag Roel,
Het artikel waarin staat dat jij in Ecuador zit hangt bij ons op de opleiding op het bord. Ik wil je heel veel succes daat toewensen. Door middel van je site kan ik het een beetje bijhouden.
Groet,
Elly van Overbeek, BPV docent -
28 April 2006 - 10:26
Tim Kramer:
Roel, misschien weet je niet pcies wie ik ben ;) maar uhh,, vraag maar aan je broer of zus, die leggen je dat wel uit,
ik wou even kwijt dat ik t echt toppie van je vind waar je mee bezig bent,
ga zo door, en tiz leuk om je berichten een beetje bij te houden op deze manier
Succes!
(iao,, Tim -
28 April 2006 - 10:40
Ellen De Crom:
Hey roel,
krijg ik de grenskoerier voor mn neus, staat er zo'n knappe kop voorop;) Toch wel interessant om te lezen wat je allemaal meemaakt. Het lijkt zo onwerkelijk om te horen, laat staan om te zien. Ik wens je veel succes. Maar dat gaat helemaal goedkomen met jou!
XxX -
28 April 2006 - 14:14
Je Zusje:
Goeiemorgen schat
Waarschijnlijk ben je net wakker.
Ik kom net uit de ZON haha.
Cool joh wat je daar allemaal doet zo.
Zo komt het wel uit he, dat je meer van de wereld gaat zien.
Echt ook vet relaxed dat je daar andere studenten leert kennen.
En als je dadelijk een beetje Spaans kent, komt dat allemaal wel goed.
Ik vind het ook echt super leuk dat al die mensen reageren.
Echt super!
Maargoed spreek jou snel weer.
Dikke kus -
28 April 2006 - 15:56
Steef De Graef:
hij bok, ik lees dat alles goed is, dat is dus goed nieuws.Het is geweldig wat je doet en ik hoop dat het allemaal gaat lukken wat je wil doen.Veel plezier en succes, groeten steef ,biank en sem -
28 April 2006 - 18:05
Rooie Rotzak:
Hey bokkie heel veel plezier de komende tijd en maak er iets moois van.. groetjes de rr