Geweldige eerste week!
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
01 Mei 2006 | Ecuador, Quito
Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle positieve en leuke reacties!
Nu ik al bijna een volle week in Ecuador vertoef kan ik terugkijken op een heel mooi weekend. We zijn vrijdags vertrokken met de bus naar Guamote, dat is een plaatsje wat in centraal Ecuador ligt midden in de Andes 6 uur rijden van Quito af. Hier heb ik zaterdagmorgen een geweldige rit gemaakt te paard door het prachtige landschap. het is gewoon niet te beschrijven wat voor indrukken ik allemaal heb gekregen daar. Qua bewoners leven hier vooral boeren in dit gebied. Zo heb ik tijdens mijn rit te paard oa koeien, schapen, kippen, zwijnen, paarden, ezels, en zelfs een paar lama's gezien. En dit allemaal uitkijkend op een schitterende achtergrond van groene bergen en hoge Andestoppen. S'middags ben ik nog met een groepje naar de hoogste vulkaan van Ecuador gereden genaamt de Chimborazo. Deze is meer dan 6000 meter hoog. Dit was zeer de moeite waard omdat ik nu op 5000 meter hoogte heb gestaan. Ter vergelijking, de Mont Blanc in de Alpen is 4800 meter hoog. Hoogtezieke, ik kan er nu over meepraten! Gedurdende de eg naar boven merkte ik al dat er minder zuurstof in de lucht zat en dat ik licht duizelig werd. De anderen mensen die mij vergezelden vroegen al verschillende keren of ik me wel goed voelde omdat ik schijnbaar heel wit was geworden in mijn gezicht en zelfs blauwe lippen had. Maar ik wilde perse deze unieke ervaring niet missen en hield stapje voor stapje vol totdat we op 5000 meter waren en niet meer verder mochten. Maar wat een uitzicht heb je daar op de top, waar de sneeuw schitterde in het zonlicht. S'avonds terug in het mijn hostel had ik last van hoofdpijn en ik kreeg ook geen hap door mijn keel, hoe lekker het eten er ook uitzag. Ik was totaal uitgeput van deze lange maar onvergetelijke dag. De volgende dag was ik goed uitgeslapen en voelde me gelukkig weer 100% om aan een nieuw avontuur te beginnen. Namelijk boven het dak van een trein een prachtige rit te maken naar Riobamba. Deze rit van totaal ongeveer 4 uur was ook weer onbeschrijfelijk. Het moment wat me het meest is bijgebleven was een bus die langsreed met bovenop het dak een schaap. Onderweg ook veel dorpjes gepasseeerd waar de kinderen als kippen op de snoepjes doken die vanaf de trein werden gegooid. In Guamote en riobamba ook veel bedelende kinderen gezien en ook werkende kinderen. Zo was er een jongetje die ons bleef smeken om onze schoenen te mogen poetsen. marieke, ook een student van de school gaf hem uit medelijden maar 0,50 $.
Nu ik weer terug ben in Quito begint voor mij deze week het echte werk, namelijk Spaans leren. Ik heb de eerste week natuurlijk al heel veel woorden en zinnen gehoord maar om dat allemaal op te slaan valt nog niet mee. Over anderhalf uur wordt ik door mijn gastfamilie opgepikt.
Wat ik ook nog even kwijt wil is dat het zo leuk is om allemaal nieuwe mensen te leren kennen hier. Zo zit ik nu langs een Brits meisje genaand Helen uit Londen die gisteren ook op onze kamer is komen te liggen. Toni, mijn amigo uit Barcalona is vermorgen vertrokken naar het Noorden om daar in een project te gaan werken. Zo ontmoet ik nieuwe mensen hier en moet ik ook weer afscheid nemen.
Concluderend over de eerste week kan ik zeggen dat het me allemaal erg is meegevallen qua cultuurshock en ook van mijn jetleg had ik gelukkig weinig last.
Ook kan ik gelukkig door de leed en armoede van dit land heenprikken om zo vol goede moed de 2de week in te gaan!
Tot snel,
Saludos El Bokko.
02 Mei 2006 - 02:57
The Smoellie®:
El Bokko, vind het fijn om te zien/horen dat het goed met je gaat..
Gaat 't trouwens hendig zo.. foto's erop zetten?? Heb je toch uiteindelijk nog iets aan je broertje gehad hè.. ;)
Veel succes met je cursus en we horen wel weer van je..
(ps. Begaai het daar maar van unne goeie, want da doe ik hier namelijk ook..:P) -
01 Mei 2006 - 22:15
Shari:
Bokkiee :D!
haha zo te zien/horen
vermaak je je daar wel! ik hoor natuurlijk ook van anique vannalles enzo maar het besef is er echt niet. elke keer als ik bij anique naar binne loop denk ik van "waar is bokkie" maarja dat zal nog wel vaker gebeuren haha.
Spreek je nog wel 's he.
Liefs,
Shari -
01 Mei 2006 - 18:23
Thomas:
Hee Bokkie!
Super gaaf om te horen dat alles je zo goed bevalt! En de plaatselijke voetbalclub heb je ook al gevonden zo te zien. Dan ben jij zeker 'de zwarte parel' maar dan andersom...
Houd je haaks daar! Groetjes!! fk -
01 Mei 2006 - 15:57
Je Zusje:
Joh cool hee.
Hoop dat het gastgezin je ook goed bevalt en heel veel succes met je cursus.
Leuke foto's trouwens joh!
Ik ga me volgens mij nu echt pas een beetje realiseren dat je helemaal in Zuid-Amerika zit.
Kreeg toch wel beetje tranen in mijn ogen.
Dikke Kus! -
01 Mei 2006 - 16:20
Peter Vd Kruys:
Hoi Roel,
Het lijkt net alsof jij je geen moment van de dag verveelt daar. Ik zou zeggen, ga zo door.
Veel succes nog met je taalcursus.
Groetjes -
01 Mei 2006 - 16:58
Robnaldo Vedette:
Jo Bokkie,
Hier is het ook geweldig....(not)......s'morgens om half 7 op staan een uur in de file staan, hard werken, weer een uur in de file staan, thuis komen, koken, gevaarlijke hond uitlaten ;-) hard trainen onder Toon en slapen..... damn ik ben jaloers!! Het klinkt allemaal super rielekst. Wat wel jammer is is dat je ons promotiefeestje gaat missen. Maarheeze naar de 2e klasse!!!
Succes met de projecten, geniet er van en ksieje wel weer in Marus.
Ciao -
01 Mei 2006 - 17:07
Breinaard:
Hey Bokkie,
klinkt wel echt gaaf allemaal!! Leuke foto`s ook! Geniet ermaar van en hou ons op de hoogte! Je krijgt ook de groetjes van Jan S en de rest van Bongerd!! -
01 Mei 2006 - 17:07
Lisan...:
hoi roel... 't lijkt me sterk dat je mij kent en kwil dat best uitlegge maar daar kom je vast niet veel verder mee. ;) Zegge dat je ooit iets gaat doen zoals vele, is anders dan het ook echt waarmaken... ontzettend mooi dat je hier voor de volle 100% voor gaat en het hopelijk ook afmaakt. (maar daar zal niemand (ik iig niet)aan twijfelen);) knap dat je deze beslissing durft te nemen... doen niet veel mensen je na. Xal net als veel andere je reisverslag blijven volgen. Succes met alles en ik hoop voor je dat je bereikt wat je met deze reis wilde bereiken......
Groetjes en Liefs uit zurrik. -
01 Mei 2006 - 17:12
Anoek:
ROEL :D!
Alles goed?
Hoe is het daarzooo?
Is de eerste week je goed bevallen?
Najaaa succes met alles en ik zie je wel bij anique als je terug bent.
kusje. -
03 Mei 2006 - 19:41
Marieke:
Hee Roel,
Inderdaad fijn zo´n ´partner in crime´ in het Xplore programma! Dat het ons maar mucho, uh muy bien ;-) mag vergaan! -
02 Mei 2006 - 21:13
Marieke Van Moorsel:
Heé Roel,
Fijn om te horen dat de eerste week je zo goed is bevallen. De foto's zijn echt super.. vooral die waar je opstaat met die lieve kindjes;) Kword wel beetje jaloers alsk die fotos zo zie... Succes met je cursus spaans! En veel plezier in je gastgezin!.. Veel plezier daar.. en ik zal je site regelmatig in de gaten houden.
Liefs xxx Marieke -
02 Mei 2006 - 22:59
Www.intisisa.org:
hey roel,
wat leuk dat je het hier geweldig vond in Guamote. voor al je vrienden toch even onze website vermelden. sluikreclame heet zo iets... hehehe
groetjes,
jeroen -
03 Mei 2006 - 16:22
Suus:
Hee roel
Heb je site al een aantal keer bezocht en nu met die foto's erbij is toch wel raar om te zien. Ben wel trots op je dat je dit doet. Is echt een ongelooflijke ervaring en zal je nooit spijt van krijgen! Wens je nog ontzettend veel succes. En wel terugkomen he voor het geval ik weer psychologische hulp nodig heb. haha
Groetjes suzan -
03 Mei 2006 - 10:25
Maia:
Hee Bokkie,
Gaaf om te lezen wat je daar allemaal uitspookt! Wat een geweldige ervaringen en mooie foto's!
Heeel veel succes en plezier nog daar en geniet van alles wat je tegenkomt. Ik check je verhaaltjes op de site,
kusX -
03 Mei 2006 - 11:27
Ronnie:
Beste Roel,
ik vind het een hele prestatie dat je zomaar voor 3 maanden uit je vertrouwde omgeving durft te vertrekken. Nu lees ik hier dat alles nog goed mee valt! Zo te zien is het daar bijna even goed weer dan vandaag en morgen hier (25*). Ik wens je in iedergeval heel veel succes daar met alles waar je mee bezig bent! info@ronniefan.com
Groetjes -
04 Mei 2006 - 10:59
Marielle (je Nicht):
Ha Neef,
Kei gaaf man, leuk verslag en mooie foto's, ben jaloers op je! Nog heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende verslag. Wel oppassen hoor, we zien je graag weer heelhuids in Mares!!!
Dikke kus
Marielle -
04 Mei 2006 - 16:32
Paul Nijhof:
Roel, goed om te horen dat het allemaal prima gaat... Ik vind echt gaaf dat je deze uitdaging hebt aangenomen... veel succes en plezier nog! We horen van je,... en jij van ons! Hojje Paul Nijhof -
04 Mei 2006 - 18:09
Laurens:
Hey Roel,
Mooie foto's.. Hoe bevalt 't nu in het gastgezin? Goed dat je de site een beetje up-to-date houdt dan kunnen we je een beetje in de gaten houden.. 't is hier trouwens 27 graj...;)
Hou je haaks.
Gr Enzo -
04 Mei 2006 - 19:04
Draak:
Bokkie!!!
Gelukkig leef je nog!
kvind het echt leuk voor je dat je het naar je zin hebt!
Wel goed spaans leren he, ken je het mij ook leren oke?
Je zusje mist je trouwens wel, ze doet zich beetje stoer voor en heeft het er niet vaak over maar ze mist je!
Iedereen denk ik!
Roel vermaak je, de rest van de maanden.
3 maanden zijn snel voorbij!
tot snel, doeii kuss
Dragana