Mucho pratici
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
04 Mei 2006 | Ecuador, Quito
Hier weer een berichtje uit Quito.
Ik vermaak me met de dag meer hier!
Ben intussen goed ingeburgerd bij de familie Bedon. Deze bestaat uit Mama lola (83), Dochter Ana Maria (36) en zoon Esteban(35). (foto volgt nog wel) Mijn slaapkamer is 3 keer zo groot als thuis in Nederland en heb nu ook een heerlijk 2 persoonsbed tot mijn beschikking. Veel te luxe eigenlijk voor mij want hierdoor heeft Esteban plaats moeten maken naar een heel klein hokje waar net een stapelbed in past. Verder heb ik vanaf mijn slaap en woonkamer een prachtig uitzicht over de stad omdat ik op 5 hoog woon nu. Verder is het eten ook prima, heb zelfs al een beetje Hollandse pot gehad namelijk gestampte aardappelen met bloemkool en gehakt erdoorheen.
Ik heb intussen al 3 dagen Spaanse les gehad. Het valt me eigenlijk wel mee, alleen krijg ik nu veel nieuwe woorden voor mijn kiezen. Het is natuurlijk erg wennen maar dat is met alles. Ik hoop dat ik jullie binnenkort een stukje in het Spaans kan vertellen.
Verder heb ik het vandaag op school even gehad over de vele cultuurverschillen tussen Nederland en Ecuador. Ikzelf heb wel het idee dat Ecuador heel snel verwesterd door de vele vooral Amerikaanse invloeden die ik vooral hier in Quito maar ook in het binnenland heb gezien.
Zo ben ik gister naar de film geweest hier in een groot winkel/uitgaanscentrum, en terwijl ik daar liep leek het net of ik door de heuvelgalerij in Eindhoven liep. Dat neemt niet weg dat het land nog heel erg arm is. Zo heb ik al veel bedelende kinderen gezien. Ik wil jullie dan ook de volgende stelling voordragen:
Het is goed dat Ecuador steeds meer invloeden uit de westerse wereld krijgt.
Ikzelf ben van mening dat hierdoor de kloof tussen rijk en arm in dit land alleen maar groter wordt en daar schieten veel mensen dus niks mee op. Ik ben erg benieuwd hoe jullie hier over denken. Want misschien is het wel goed dat een ontwikkelingsland als Ecuador westerse invloeden krijgt. Zo heb ik ook het idee dat men alleen maar profiteert om er zelf rijker van te worden en dat hulp waar het echt nodig is te weinig wordt gegeven. Ach ja, je kan er uren over blijven discussiëren maar daar schiet ook niemand wat mee op lijkt mij. Daarom ben ik blij dat ik over een paar weken zelf daadwerelijk mijn steentje bij kan gaan dragen.
Eerst nog maar even wat beter Spaans gaan leren!
Saludos El Bokko...
04 Mei 2006 - 20:00
Je Zusje:
Heee broer!
ik had al 'n berichtje van jou verwacht, en hier is hij dan.
Dat het Spaans je meeviel had je al verteld.
Maar goed om te horen dat je het in je gastgezin ook allemaal naar je zin hebt.
En die kamer van nu heb je te danken aan mijn vele speelgoed haha. :P
Maar over die stelling, ik denk wel dat het goed is dat ze wat meekrijgen van de Westerse wereld.
Omdat ze daar dan zelf ook wat beterop kunnen komen.
Maar ik ben het ook met je eens dat het aan de andere kant misschien juist de verschillen tussen rijk en arm nóg groter maakt.
Zo zie je maar weer dat alle invloeden 2 verschillende kanten hebben.
En ook voor én nadelen.
Nou succes verder met je Spaans.
En ik wil ook nog even zeggen dat ik heel veel vragen en opmerkingen over je krijg van:
Hoe is het nou met je broer, heeft hij het naar zijn zin?
En: Leuk joh wat je broer doet.
Haha maargoed spreek jou snel wel weer.
Dikke kus -
08 Mei 2006 - 18:25
Jan Kesteloo:
Ha die Roel,
Leuk om te horen dat het goed met je gaat. Was ik ook niet zo bang voor. In ieder geval is het altijd leuk om iemand die zo ver weg is eigenlijk van zo dichtbij te kunnen blijven volgen.
Ik denk trouwens dat de invloed wel degelijk goed is. Want het verschil tussen arm en rijk kan dan wel groter worden, ik denk dat de rijken zeker rijker worden, maar de armen worden ook rijker.
Helaas gaat het meestal nog niet samen met alle sociale voorzieningen die wij kennen (en in het begin ook meestal nog met een sterke inflatie). Toch is het niet tegen te houden en is het te hopen dat uiteindelijk iedereen er beter van wordt.
In ieder geval wens ik je veel succes en ik blijf je volgen.
Jan (en Antoinette). -
05 Mei 2006 - 10:13
The Smoellie®:
El Bokski..
Goed om te horen dat 't allemaal zo mee valt op 't moment..
Is niet goed eigenlijk, dat je in het begin al meteen zo wordt verwend.. Grote kamer, fijn bed, lekker eten en noem maar op.. Als je dan namelijk gaat verhuizen en de voorzieningen zijn minder.. dan valt het natuurlijk alleen maar tegen.. Ben daar op bedacht.. Laat je verwachtingspatroon niet te hoog zijn..
Shit ik lijk wel een meester ofzo..;) Tja, bedoel 't alleen maar goed hè..
Ik denk dat het wel goed is, dat er invloeden uit de westerse wereld komen, alleen moet er dan meteen rekening gehouden worden met de verschillen tussen rijk en arm.. niet dat die kloof alleen maar groter wordt.. die moet júist door alle westerse invloeden kleiner worden.. door de minder bedeelden meer tegemoet te komen..
Veel succes verder met je cursus en je overige werkzaamheden.. We horen snel weer van je..
't ga je goed en houdt je taai.. -
05 Mei 2006 - 11:24
Bobbie:
Bokkie
Leuk om te horen dat het goed verloopt daar aan de andere kant van de wereld!
Wat ga je daar doen als je je spaanse cursus hebt volbracht? Helpen in de samenleving ??
Nou ja goed, ik wens je nogmaals veel succes daar en ik zie je volgende berichtje wel weer verschijnen...
Groeten Bobbie -
05 Mei 2006 - 18:24
Ruud:
he maatje,
Wat een belevenissen hè, ik krijg ook weer zin als ik al die verhalen lees.
Het komt weer allemaal naar boven maar ja ik moet dan wel even wachten tot jij
terug bent voor mijn rugzak! Hoe bevalt je Spaanse les, heb je met een hele klas of
heb je net als ik een professor tot je beschikking, gelijk een op een dan leer je wel heel snel.
Geniet ervan en spreek je snel.
Gr ruud -
09 Mei 2006 - 16:09
Steef De Graef:
ha bok, ik hoop niet dat als je dadelijk terug komt de hele tijd spaans praat tegen dre.Het bevalt goed daar dus dat is goed nieuws voor hier.Aankomende zondag zullen we er ene drinken op jou en natuurlijk ook wat eten.Veel plezier en tot de volgende keer, groeten met handen en voeten . steef,biank en sem -
09 Mei 2006 - 07:43
Wilco:
He wereldreiziger! Goed om te horen dat het goed met je gaat. Zal je belevenissen blijven volgen. Groetjes! -
09 Mei 2006 - 14:11
Jacco:
Ha die Bok,
Dat iemand van 35 voor jou in een stapelbed gaat liggen in een klein kamertje! Hoe heb je dat voor mekaar gekregen?
Verder goed om te horen dat je het naar je zin hebt. En dat zelfs het studeren alweer bevalt.
De invloeden uit de westerse wereld levert wel werkgelegenheid op. Ik geloof dat een deel van de plaatselijke bevolking daar wel de vruchten van plukt en dus rijker wordt. Echter zal nooit iedereen daar direct van mee kunnen profiteren waardoor de kloof tussen rijk en arm groter wordt.
Alleen ligt het natuurlijk ook weer niet zo simpel.
Nou Bok, studeer ze nog en geniet ervan. Tot snel en groeten,
Jacco Hulsen -
09 Mei 2006 - 19:16
Diana...de Buuf:
hoi roel, met veel plezier je berichtjes gelezen, en ik zou liegen als er niet een vlaag van jaloezie over mijn rug mee zat te lezen. Geweldig dat je deze weg nu aan het bewandelen bent.
Arm en rijk.... waren er nooit geen westerlingen in equador binnen komen vallen dan hadden ze ook niet geweten wat ze misten, als je al over missen mag spreken, maar het is inderdaad zo, ieder persoon krijgt iets van de westerse welvaart mee, ook al is het maar een klein beetje.
Hadden we geen computer gehad, dan hadden de kinderen waarschijnlijk geknikkerd vandaag, maar had ik niet een berichtje kunnen sturen naar de "andere" kant van de wereld, wat is welvaart?
En ook dezer moeder heeft haar zoon van 3 buiten laten plassen omdat het binnen niet mocht van het winkel personeel. Ach....
Geniet, neem op en onthoud en neem je voor mij een klein potje zand mee.
diana en de groetjes van mijn koters -
10 September 2006 - 05:44
Tvc Sinudyne 21 Flat:
tvc sinudyne 21 flat -
28 Oktober 2006 - 13:27
Hbszvtfer Vsqail:
kdahlruvb vmiexd xflmy dfueioqj jaorzsb qvrsc khtmou -
21 December 2006 - 01:48
Chafpksz Ietfbvj:
xdtplecaf czulghj ljnvkct yqnvtx wosix owgtvhk mvhnocjxz -
21 December 2006 - 02:04
Fzdqvmsp Dnqycf:
murj tzhu vbapcfhi iydunp bdguzcra cfdksaim ijvkra -
26 December 2006 - 00:23
Hot Party 2001:
hot party 2001 -
15 Januari 2007 - 22:31
Free Ringtones:
fuicnlkep341oag fuicnlkep341oag fuicnlkep341oag fuicnlkep341oag fuicnlkep341oag3 -
15 Januari 2007 - 23:39
15 Januari 2007 - 23:39