Mojosurf Rocks! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Mojosurf Rocks! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Mojosurf Rocks!

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

01 December 2007 | Australië, Byron Bay

Hallo mensen,

Na bijna 1 week los te zijn gegaan lands de oostkust hier ben ik dan toch weer in een internetcafe beland in het mooie touristisch plaatsje Byron bay, onder de rook van surfers paradise en Brisbane.
Maargoed, ik zal jullie nu even in het kort uit proberen te leggen wat ik de afgelopen dagen allemaal heb meegemaakt.
Dit is echt te veel om op te noemen maar zal toch ergens gaan beginnen dan. We werden maandagmorgen opgepikt in Sydney door een echte surfdude genaamd Andy. Hij reed ons met een bus 3,5 uur noordwaards naar het plaatjse Crescent head, vlakabij kempsey. (voor de liefhebbers die het op willen zoeken)
Hier hebben we 3 dagen doorgebracht in een camp 200 meter van de kust af. het surfen gaat mij als oude bok (zo stijf als een surfplank) niet zo heel geweldig af. Maar na een even wat priveles te hebben gehad van een andere surfdude is het me toch gelukt om 5 sec op die plank te blijven staan, echt een te gek gevoel kan ik jullie verzekeren, zo op die golven!
Maar het mooie voor mij is dat ik het surfen niet eens de hoofdzaak was. Ik genoot bv veel meer vand de gezelligheid erom heen. Zo wordt je heel close met het groepje waarmee je in dat camp leeft. Er waren Zweden, een Noor, 3 Zwitserse vrouwen, 2 Amerikanen, 5 Denen, een paar Engelsen, plus de crew van Mojosurf dan. Echt een heel mooi stel samen.
Maargoed donderdag zijn we dan doorgereisd naar een ander camp weer 3 uur verderop genaamd spot axe. Hier was het nog groter opgezet. De crew is trouwens echt prettig gestoord. het surfgebeuren is gewoon een lifestyle met alles erop en eraan. De busreis, het surfen, lekker eten, en daarna het nodige alcohol natuurlijk. We hebben ook een beachparty gehad waar ik een schone canadese heb leren kennen. Zei vertelde mij dat mocht ik ooit plannen hebben om naar Noord Amerika te reizen ik daar al een verblijfplaats heb. Altijd leuk om in je achterhoofd te weten natuurlijk...
Maar nog even over die surfcrew, ik heb me kapot gelachen met hen. Zo reden we bv van het camp af en vertelde Andy plotseling dat we aan onze rechterzijde heel zelfzame beesten te zien kregen. Toen kwamen dus 3 crewleden in hun blote kont met een stok tussen de benen als "mislukte kangaroes" langs ons busje af kwamen rennen. Jullie zullen je hier wel iets bij voor kunnen stellen schat ik zo in, echt hilarisch!
En zo was het dus hetzelfde bij het 2de camp, waar zelf de basin bij ons vertrek haar borsten liet zien, echt een geweldige actie. Die vrouw was rond de 40 schat ik en had een hele bos hout voor de deur. Maar dit om aan te geven hoe hecht die groep wel niet was.

Mojosurf...I'll never gonne forget you guys!!! Thanx for the 5 wonderful days.
Now i'm ready to catch some weaves agian!

Nu zijn we dan aangekomen in Byron bay waar ik hopelijk morgen al samen met companion Koen ga werken op een alternative farm in ruil voor een slaapplek en eten.

Ik houd jullie natuurlijk weer op de hoogte verder, ga nu even wat foto's plaatsen want jullie zullen wel nieuwschierig zijn geworden naar mijn surfavontuur..

Groetjes uit Byron bay!
(En zorg goed voor jullie zelf en elkaar in het koude Holland.)

• 01 December 2007 - 15:33

Je Zusje:

He Dude, ja dat zeggen surfers onderling toch tegen elkaar?
    Haha echt super tof, ik weet zeker dat ik me kapot had gelachen als ik erbij was toen jij op die plank klom!
    Een plank op 'n plank inderdaad ;)
    Wel supertof joh! Een hele nieuwe ervaring erbij!
    en die foto's haha geweldig!
    Echt leuk voor je dat je daar zo'n fijne tijd hebt gehad.
    En ik wil je heel veel succes werken voor als je straks gaat werken!
    Ben benieuwd naar je volgende bericht!

Liefs en 'n kusje, je zusje

• 02 December 2007 - 12:05

Riny:

Hey Roel,

Lijkt wel een luxe vakantie en ik kan me voorstellen dat je helemaal in je element was. Ik begreep uit je telefoontje dat dit leventje nu even over is en dat je samen met Koen nu moet werken en je onderkomen bestaat uit een gammele caravan en het toilet een gat in de grond is. Dat zijn nog eens tegenstellingen. Ja jongen, hoort er ook allemaal bij.

Groeten,
    kus mama

• 04 December 2007 - 19:18

Marijn:

Hey Beachboy!

mooi om te lezen dat het daar goed gaat!
    Geniet ervan en rustig aan met die koetjes hè! Tis hier verrrrekkes smerig weer, en gister weer verloren van Reiling,laatste minuut jullie pap was goed bezig, heeft ons nog even geholpen met vlaggen! Veel plezier daar Down Under, ik houd je site in de gaten!

Grtzz Marijn

• 05 December 2007 - 17:35

Sint En Piet:

Nou Roel,
    dat is een mooie boel.
    Hebben mijn Pieten hun best gedaan
    en ook voor jou cadeautjes klaarstaan,
    blijkt dat je down under bent
    en is er niemand die je adres kent.
    Het is dus dikke pech
    want Sint maakt echt geen hele omweg.
    Beste Roel,
    hou je hoofd koel,
    geniet van alle mooie dingen
    en ga in je uppie maar lekker een Sinterklaasliedje zingen.

• 06 December 2007 - 19:49

Paul:

Ey Peter Andre,

Gaat je goed daar zo te zien! Fijn Roel. Mooie verhalen weer... zoals Smoellie al zei: 'keep on going'!
    We horen van je,...

Laterrr

• 07 December 2007 - 18:43

Di Gorpi:

Hey Kerel!

Goed om tehoren dat het zo goed met je gaat daar! Het is echt leuk om je verhalen telezen :).. Geniet ervan ik houd je in de gaten..

Eej teringkriebels die Wiebeke man!!! ;)

Ciao Sjoerd

• 08 December 2007 - 18:13

Steef:

hei bokkie , het is een mooi verhaal en 3 zwitserse vrouwen !!!! komt goed met jou lees ik wel. Heel veel plezier nog ,ik hou je site wel een beetje in de gaten . Geniet er nog van en ik reageer nog wel eens, gr steef en biank

• 09 December 2007 - 18:05

H.compen1@chello.nl:

Hoi Roel
    In de Kalberger las ik dat je Maarheeze weer verlaten hebt.We missen je al een beetje, maar je heb groot gelijk nu de wereld te verkennen. Geniet ervan en laat af en toe wat van je horen.
    Groet,
    Huub Compen.

• 11 December 2007 - 16:19

Huls:

Hee Bokkie,

Ziet er goed uit daar allemaal jonge! Succes en veel plezier.

Ciao