Kerst in een hostel - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Kerst in een hostel - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Kerst in een hostel

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

24 December 2008 | Australië, Melbourne

hey mensen!!!
Ten eerste wil ik jullie bij deze allemaal natuurlijk een hele fijne, gezonde, gezellige, zalige, en vredige kerst toewensen! Laat het een dag worden om nooit meer te vergeten, want er is al genoeg ellende op de wereld en met de huidige wereldwijze creditcrisis erbij moeten we juist extra genieten van de kleine momenten die dit leven ons te bieden heeft. Ikzelf ga kerst morgen vieren in het hostel waar ik inmiddels al bijna 3 weken verblijf. Ik heb al veel leuke en gezellige mensen leren kennen dus het zal geen eenzame kerst worden gelukkig! Een warme wordt het overigens zeker wel, want de temperaturen zijn hier de afgelopen week gelukkig wat opgelopen naar 25 gem. Ik zal jullie niet langer jaloers maken over dit feit. Terwijl ik hier vredig dit berichtje voor jullie typ zit ik hier in een enorme ruimte wat ze de State libery noemen. In de bieb dus. Heel mooi monumentaal gebouw op maar 5 min lopen van mijn hostel. De reden dat ik hier zit is dat ik hier gratis gebruik mag maken van internet. Er staat dan ook elke keer een wachtrij. beneden is het gebruik gelimeert tot 15 min maar waar ik nu zit op de 2de verdieping mogen we zelfs een uur gratis internetten.

Mijn trip naar Tasmanie is helaas niet doorgegaan omdat mijn beoogde werkgever niet op tijd alles kon regelen voor zichzelf. Hij heeft teveel plannen met zijn nieuwe hostel daar. Daarom heb ik maar besloten om lekker hier in de stad te blijven waar elke dag zoveel te zien en te doen is. Gisteren en eergisteren ben ik druk bezig geweest om cv uit te delen bij bars en restaurants hier in de buurt. Ik zou namelijk graag een baantje willen hier als ober of serveerder. Daarom heb ik gisteren ook deelgenomen aan een cursus om alcohol te mogen scheken. Een Griekse eigenaar van een restautant was gisteren trouwens wel gesharmeert van mijn spw verleden. Daardoor mag ik waarschijnlijk volgende week (2009) een proeftest doen in zijn restaurant als serveerder. Inmiddels heb ik mijzelf ook alvast een kerstcadeau gegeven in de vorm van 2 kaartjes voor de Australian open van volgende maand.
1 dagpas waarmee ik de hele dag mag rondlopen bij de buitenbanen en 1 kaartje voor een single(welke weet ik nog niet) voor in de Rod Laver Arena. Al met al hoop ik het nieuwe jaar nog even in deze bruisende en ongelooflijk dinamische stad door te mogen brengen. Ik hou jullie op de hoogte!!
Tot ziens en zoals ze hier vaak zeggen: No worries bro of mate!

• 24 December 2008 - 07:29

The Rainman:

Vanuit Budel willen we je natuurlijk eerst een fijne Kerst toewensen en vooral een gelukkig en gezond 2009. Zoals je al aangeeft: geniet van de vele kleine dingen die het leven net weer even anders maken.

Wijzelf hebben besloten dat we uiteindelijk toch voor een jaarticket rond de wereld gaan. Vertrek September. Will keep you updated.

Chill'out!

• 24 December 2008 - 09:19

Smoellie:

Roel,

Ik wens jou uiteraard ook alle goeds voor dit uiteinde.. maar met name veel succes bij het vinden van een goeie leuke baan..

We'll keep in touch bro..

• 24 December 2008 - 10:44

Jan Kesteloo:

Roel,

Ook van ons hele fijne kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2009 toegewenst.
    En ondanks de afstand blijf je dichtbij.

Jan en Antoinette.

• 25 December 2008 - 00:56

Riny :

Hey Roelus,
    Je hebt je draai alweer aardig gevonden zoals ik lees.
    Bedankt nog voor je bijzondere kerstkaart. Ook wij wensen je fijne (zonnige)kerstdagen. Als de weersvooruitzichten hier kloppen kunnen ze hier over een weekje de schaatsen onderbinden.
    Groeten van papa en
    tot weerinsis.
    Kus, mama

• 26 December 2008 - 01:36

Koen The Aussie:

HAHAHAHA JAJAJAJAJA, daar was ie weer vanuut Maarheze de gekke brabander!!
    Mooi daj der weer bent kerel. Mooi verhaal op je site en mooie foto's. Misschien komen we elkaar nog wel een keer tegen. Heb jij nog steeds hetzelfde australische telefoon nummer? Laat me ff weten.
    Henig an en de mzls

• 26 December 2008 - 19:42

Draak:

Heeee Bokkie!!!

Een hele fijne en gezellige kerst!!
    Hoe is het met je??
    Ik ben nu bij jullie thuis zoals altijd he 2e kerstdag. Volgend jaar met jou dr weer bij! Als je m er niet weer uitpeert! haha!
    Heb je al een chicky aan de haak geslagen (of meer) haha!!
    Heeel veel plesier nog!

Groetjes dikke kuss,
    Draaaaaaaak!

• 26 December 2008 - 20:25

Nelly Gerrits:

hoi roel,
    op 2e kerstdag ben ik even aan surfen op de diverse websites. Judith heb ik al aan de telefoon gehad, had ook geen kerstgevoel met 35 graden ergens aan het strand. Fijn dat haar vader haar bezoekt nu, dus eenzaam hoeft ze niet te zijn! Gezellig om jouw verhalen ook weer te lezen. Ik wens je een heel gezellige jaarwisseling, en een ontzettend goede tijd in Australie. Maak er wat van!
    groetjes, Nelly (moeder van judith, collega van je moeder!)

• 28 December 2008 - 16:23

Sis:

Wat een stad, wat een land, wat een foto's & wat een plezier.
    Het is jou allemaal gegunt broer!
    Ge-wel-dig om te zien!
    We denken aan je.
    & ik wacht vol verwachting op een postduif uit Australië ;)

Dikke kus van je zus.

P.s. Van jullie Holland-group ben je wel beduidend de bruinste.
    Ja meest ervaren he :P

• 31 December 2008 - 16:47

Diana:

Aangezien het bij ons nog 2008 is en jij je al in 2009 bevindt wens ik je vanuit maarheeze, waar we eindelijk weer eens heerlijk op natuurijs hebben geschaatst vandaag, een geweldig 2009 toe, vol met leuke nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en positieve krantenberichten.

geniet ervan.

Diana en co.