Pakken wat je pakken kan... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Pakken wat je pakken kan... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Pakken wat je pakken kan...

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

03 Augustus 2009 | Thailand, Bangkok

Heb net een hele leuke comedy gezien hier in het hostel gemaand Anger Managment met Jack Nickelson and Adam Sandler.
Echt een aanrader voor diegene die hem nog niet heeft gezien!
ja daar zit ik dan weer achter een nieuwe computer, nieuw hostel, en weer een nieuw land!
Er lijkt geen einde te komen aan deze reis. 3 weken geleden zat ik nog in Australie, 3 dagen geleden in Indonesie, gister in Malesie weer en nu dan Thailand!!! Het eiland van de verschrikkelijke golf, Tsunami. Phuket!!! Erg leuk hostel trouwens, een dvd collectie waar je u tegen zegt dus je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Wel behoorlijke benauwd hier, gelukkig staan er dan ook 2 ventilatoren te blazen hier achter mij. Ook alweer meteen 2 nieuwe leuke mensen leren kennen, Bart en Anna uit Alkmaar en Groningen, die nu samenwonen/studeren in Amsterdam. Heerlijk met hun samen mijn eerste Thaise maal tot mij genomen. Het eten is hier echt een feest in Azie. Gister in KL, heb ik met 2 andere nieuwe vrienden van mij uit Frankrijk, Claire en Emalie nog een leuke dag gehad. Samen hebben we door time Square gelopen, 1 van de grote winkelcentrums van KL. Hier had je zelfs een overdekt pretpark met achtbaan en al inclusief een paar loopings. Hierna hebben we de bus genomen naar de batu caves net buiten de stad. Al met al duurde het nog zeker een uur om uit de stad te geraken want het verkeer is een gekkenhuis daar. De batu cave is een spirituele plek voor Hindoes. Erg mooi om je bezoeken met een groot gouden beeld voor de ingang en met een 200 tellende trap die naar de grot lijdde. Apen die je op de trap van alles proberen te beroven, heel comisch allemaal. 2 Japanse vrouwen die hun fruitshake uit hun handen werden gevist, die aapjes doen alles om aan eten en drinken te komen. Mijn flesje water was eerder bij een tempel in Bali ook al gejat toen ik hem even op de grond had gezet om een foto te maken. Erg grappig allemaal, zo leer je nog eens om op je spullen te passen. Stel je voor dat ze zo bv je camera jatten haha. Dan ben je nog eens letterlijk in de aap gelogeerd en sta je behoorlijk voor aap. haha, leuke woordspelingen allemaal. Ook kun je hier letterlijk de aap uit de boom kijken en de aap valt hier ook niet ver van de boom. Ik hoor julli alweer denken, jezus heeft die man niks beters te doen dan deze apenkermis? Ik kan jullie melden dat ik op het meonet van dit schrijven mij nog nooit zo voldaan en relaxt heb gevoelt. Niks moet en alles mag in mijn leven op het moment. Hoeveel anders is dit leven dan ook met dan een leven in Nederland, waar alles "moet" en je in de dagelijkse "sleur" zit van je werk of je studie. Ik kan hier morgen aan eiland hoppen als ik wil, of ik ga gewoon uit verveling weer aan het strand liggen. Het barst hier in dit deel van de wereld van de eilanden. Zo is Phuket zelf ook een eiland wat ik voorheen nog niet wist. Dit eiland is dan ook erg touristisch en bekend. Veel reizigers hebben mij ook al aangeraden om juist naar 1 van de vele andere eilanden hier in de buurt te varen waar het veel minder druk is en nog wel veel mooier hierdoor. Kho phi phi is 1 van deze eilanden. De vraag is of ik hier wel naartoe ga want ik heb ook afgesproken met Saake en Haak op de full moon party 6 aug op Kho Ping Yang. Dit is een feesteiland aan de oostkust van Thailand.
Gisteren heb ik mijn familie op de hoogte gesteld dat ik hun snel weer ga zien. Ik ben dan ook al een tijdje aan het aftellen helaas. Ook aan deze reis komt helaas een einde, maar de ervaringen en herinneren zullen voor altijd in mijn hart blijven. Zodra ik terug zal keren op Hollandese bodem zal ik zo'n enorm ander mens zijn geworden. De afgelopen 8 maanden van mijn leven hebben mij erg veel nieuwe inzichten gegeven en vooral weer veel geleerd over mijzelf. Ik bebruik dit medium dan ook om mijn gevoelens met jullie te delen. Iets wat heel erg belangrijk is voor elk mens, om over je gevoel te praten. Communiceren, en vooral door te luisteren naar iemand en hem of haar laten uitpraten. Dit is iets wat ik "eindelijk" ingezien heb. En ook om niet altijd zelf in de belangstelling te willen staan. Elk mens heeft aandacht nodig, maar aandacht kun je op veel manieren krijgen. Ikzelf sta graag in de belangstelling, maar tijdens deze reis heb ik "eindelijk" beseft dat op de achtergrond staan en door te luisteren naar anderen je een erg wijs mens kan maken. Genoeg nu voor deze preek, misschien kunnen jullie er iets mee of herken je het bij jezelf.
1 ding is zeker, Ik ben eigenlijk 2 reizen aan het maken binnen 1 reis. Ik bedoe, Australie was uniek en werelds!!! Voor altijd in mijn hart, maar Zuid Oost Azie is een totaal andere wereld. Niet met elkaar te vergelijken. Bali, was echt een wereld apart, had nog nooit zo'n mooie plek bezocht. Zo speciaal. Daar zie, proef, reuk, voel ervaar je cultuur op elke hoek van de straat. Zon, zee, strand, golven, surfers, Scooters, tempels, veel bedelaars, rijstvelden, de dansen, (die ik helaas niet meer heb gezien)enz enz enz. Bali is gewoon onbeschrijfelijk kom ik nu achter, de enige manier om te weten wat ik bedoel is om er naartoe te gaan simpelweg. Zo zat ik 3 dagen geleden nog heerlijk te dineren op Bali met 2 leuke vrouwen uit Nottingham. Daarna nog een drankje gedaan in 1 van de vele hippe clubs in Kuta. Malesie viel mij eerlijk gezegt een beetje "tegen" Begrijp me niet verkeerd, ook mooi dus, maar had er meer van verwacht. Ben gewoon blij dat ik de petronas Towers heb gezien. En nu dan weer Thailand dus...Ik ben benieuwd wat dit land mij weer allemaal brengt. Zoiezo mijn kleine/grote broer en schoonzus. Zij hebben de grote eer om mij hier persoonlijk nieuwjaar te mogen wensen. Ik kijk er naar uit Smoellie! Ben benieuwd of je je tranen in bedwang kunt houden :) Ik zal voor de zekerheid wel een zakdoekje regelen. Na Thailand wil ook nog zoiezo Cambodja aandoen voor de Ankor Watt tempels en de killing fields van de Rode Kmerr. Vietnam en Loas zouden natuurlijk ook mooi zijn om nog even mee te pakken maar dit kan ik mezelf niet beloven. Zo wilde ik eerder ook nog naar Beijing en Hong Kong maar we moeten wel realistisch blijven in dit leven vind ik. We kunnen niet alles in 1 keer doen.
Maar zonder gekheid mensen, pak wat je pakken kunt in dit leven want het is veel te kort om serieus te nemen. Maar dat is mijn mening zoals mijn goede vriend Johan Umans altijd zegt.

Tot snel, groetjes Roel!

• 03 Augustus 2009 - 16:22

Riny:

Hey Roelus,

Ja, wat moet je hier nu weer op zeggen. Het blijven mooie plekjes die je uitzoekt.
    En om dan maar even bij de aapjes te blijven: ik ben apetrots op je.

Kus, mama

• 04 Augustus 2009 - 12:19

Je Zusje:

Ik sluit mij geheel aan bij het bericht van mam,
    want ik heb hier echt geen woorden voor!

Kusje, je zusje

• 04 Augustus 2009 - 21:37

Smoellie:

Hey slangenmens..

Jij kunt onderhand wel tien vingers blind typen zeker.. sjonge jonge.. wan verhaal :P

Wel heel leuk om te lezen uiteraard.. :D

Lijkt me inderdaad ook leuk om jou weer eens te "meeten"..

Als jij me feliciteert, zal ik je inderdaad een gelukkig nieuw jaar wensen.. :P

Tot snel maat,

Ciao