Peking!!!!
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
17 Januari 2011 | China, Peking
Even een snelle update vanuit Peking.
Tjonge jonge, wat kan het snel gaan in een mensenleven. Zo staar je de ene dag vol bewondering naar de Taj Mahal, het grootste bouwwerk als ode aan de liefde, en enkele dagen later sta je aan de vooravond om de Great Wall of China te mogen bewandelen.
De vlucht vanuit Delhi had 2 uur vertraging helaas dus dit betekende extra lang wachten voor mij. Na een overstap in China bereikte ik vanmiddag na een erg vermoeiende maar onuitwisbare week in India, mijn volgende bestemming, Peking! Hier zit ik dan, nog geen 5 min lopen van de verboden stad en het plein wat wereldberoemd werd nadat in 1989 een studentenopstand met grof geweld werd beeindigd wat resulteerde in meerdere doden. De scene met een man die een tank probeerd te doen tegenhouden door simpelweg ervoor te gaan staan staat nog vers op mijn netvlies.
Peking dus, wat een stad wederom! Ik had eigenlijk een hostel geboekt maar door een computerstoring hebben ze mijn booking niet kunnen verwerken en hierdoor zit ik nu een hotel wat ze mij voor dezelfde hebben aangeboden. Midden in het centrum zit ik nu. Het viel me meteen op hou proper de straten hier zijn tenopzichte van Delhi bv. Alles is hier veel beter gestructureerd. Vooral de chaos is gelukkig weg. Het mooiste vind ik nog alle restaurants en winkeltjes met de bekende Chinese architectuur, en alle lampjes. Er hangt hier zoveel sfeer. Ook de mensen zijn erg aardig tot zover ook al verstaan de meeste nauwelijks Engels. Met handen en voetenwerk probeer ik ze dingen duidelijk te maken. Erg grappig.
De kamer waarin ik nu verblijf deel ik met een Jim, een man uit Ierland en zijn dochter met wie ik morgen meteen maar de Chinese muur op ga zoeken. Ik heb dus meteen maar een toer geboekt met 15 personen. Verder slaapt er nog een vrouw uit Ethiopie bij ons op de kamer vannacht.
Ook heb ik me straks al laten verwennen door een Chinese massage en ben ik naar de kapper geweest hier. Erg bijzonder om meteen al na een paar uur "ingeburgerd" te zijn in deze wereldstad.
Tot zover mijn eerste indrukken vanuit China.
Nu ga ik maar wat slaap proberen te pakken want ik wil de tour morgen naar de muur natuurlijk zeker niet missen.
Tot spreeks!
17 Januari 2011 - 15:00
Papa En Ome Bert:
He Roel,
Ik, papa, ben net terug van de post.
Ome bert heeft weer genoten van de Jägermeister, maar moet het wel bekopen met een dikke enkel, jicht.
Maar goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen.
Wij twee zouden de muur nooit kunnen beklimmen, nog niet 'inne tree', want de botten laten ons in de steek. haha.
Maar geniet van al het moois in China en pas goed op jezelf.
Groetjes, uncle Bert en daddy -
17 Januari 2011 - 15:05
Je Zus:
He broer,
Hier dan de schrijfster van ons drieën haha.
Mooi om te zien dat je in zo'n korte tijd zoveel mooie indrukken op mag doen en mooie dingen mag zien en beleven!
Ben benieuwd naar de prachtige foto's en je mooie verhaal over de muur!
Enjoy your staying broer!
Dikke kus! -
17 Januari 2011 - 16:30
Smoellie:
Regel foto's.. -
19 Januari 2011 - 21:13
Esther:
hee hee,
Even hou ik je niet in de gaten en je bent m al weer gevlogen ;). gelukkig alleen maar naar een ander deel van Azië
Ben benieuwd naar de volgende foto's!!
Esther -
19 Januari 2011 - 21:55
Thieu Teuwens:
Hallo Roel,
Proficiat! Ajax-Feyenoord: 2-0.
Maar jij maakt het ook goed. En breng geen vrouke mee! Stomme lul! (Ik heb me ingehouden).
Nog veel plezier met je reis en we gaan er van uit dat Ajax kans maakt om kampioen te worden.
Groeten vanuit Maarheeze.