Aloha from Waikiki beach, Honolulu, O'ahu, Hawaii
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
27 Januari 2011 | Verenigde Staten, Waikīkī
Hawaii dus, wat kan ik zeggen?? Het is nog mooier dan dat ik had durven dromen. Zo ben ik meteen nadat ik hier bij het hostel was aangekomen meegegaan op een hike naar een waterval hier net buiten Honolulu. Jurassic park achtige taferelen hier, wat bleek nu, dat hier zelfs verschillende scenes zijn geschoten voor deze film zoals, speciaal voor jou Mark,: De schene met de helikopter waarin ze het eiland naderen en invliegen, maar ook de scene met de brontosaurussen in de vallei wanneer ze als eerste de dino's in het "echt" zien.
Waikiki beach is ook zo mooi, wel erg toeristisch hier allemaal natuurlijk. In het noorden van O'ahu (het eiland waar ik nu zit)zijn de bekende hoge golven waar de surfers hun ding doen. Hier ga ik nog een kijkje nemen 1 dezer dagen. Hawaii bestaat trouwens uit toaal 10 eilanden waarvan "hawaii" het grootste is en met de meeste vulkanische activiteit.
Gister heb ik samen met een Zweed Pearl Harbor beleeft. Kippenvel om op deze plek rond te mogen lopen als je nagaat dat er bijna 12.000 militairen en matrozen uit de VS hier op 7 aug 1941 het leven lieten door Japanse agressie. Enorm indrukwekkend dus temeer als je nagaat dat Pearl Harbor ook de aanleiding was voor Amerika om in de oorlog deel te nemen en ook omdat hier op een van de schepen de Japanse overgave getekend werd.
wat kan ik nog meer zeggen? Ik ga snel weer van dit mooie eiland genieten voordat ik maandag alweer naar de volgende beleving vlieg.
Oja, Barack Obama is hier ook geboren
en hij gebruikt nog dagelijks de spirit van Hawaii tijdens zijn presidentsschap. Zo regent het hier altijd in de bergen en schijnt de zon over de kust, daardor heb je hier elke dag een regenboog.
Aloha, betekent dan ook vrij vertaald: geef vanuit je hart, oftewel schijn zoals de zon. Aloha neemt niet alle zorgen weg, maar bedenk lieve mensen dat boven de donkere lucht altijd de zon schijnt.
Om een regenboog te krijgen heb je nu eenmaal ook regen nodig en dus donkere wolken.
Yes we can!!!!!!!!!!
27 Januari 2011 - 23:39
Riny :
Hey Roelus,
Jaloers? Helemaal niet!
Ik voel je enthousiasme tot hier in Maarheeze (koud, rond het vriespunt)en heb het gevoel dat ik een opvlieger krijg! Zoveel warmte straalt er uit je verslag! Ben nieuwsgierig naar de foto's die er bij horen.
Kus, mama
Kona:
Kona:
Kona (je Zusje):
27 Januari 2011 - 23:55
Je Zusje:
Sorry, drukte te enthausiast een paar keer op enter!x -
28 Januari 2011 - 08:05
Heel herkenbaar wat je schrijft...zou zo terug willen.
Mooi dat de 1ste indruk van de States je dream heeft waar kunnen maken... we hebben het er nog over gehad.
28 Januari 2011 - 08:05
28 Januari 2011 - 08:06
28 Januari 2011 - 08:07
Annelies:
Sorry ook hier te vaak gedrukt. -
28 Januari 2011 - 15:36
Patrick:
Mooie dingen Roel! Have fun in The States, ook daar zul je nog in menig verbazing vallen :) -
29 Januari 2011 - 16:36
Smoellie:
Ik hoop voor je dat je geen '6' dobbelt.. ;) -
30 Januari 2011 - 11:58
Jan Kesteloo:
Hoi Roel,
Zit hier op zondagmiddag je verslag te lezen. Wist al dat je goed in Hawai was geland van je vader. Maar dit geeft wel de extra dimensie. Geweldige belevenissen en gewoon heel leuk om te lezen.
Jan. -
:P -
30 Januari 2011 - 20:53
Wiiliam En Lisette:
Hey Roel,
Ziet er allemaal mooi uit, leuke verhalen en heel belangrijk lekker warm, het is hier koud,geniet er van veel liefs William en Lisette