Yosemite!!!! - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Yosemite!!!! - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Yosemite!!!!

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

19 Maart 2011 | Verenigde Staten, San Francisco

Hallo Allemaal,

4 dagen geleden vetrok ik weer uit SF met een tour naar het machtig mooie Yosemite N.P wat midden in de Sierra Neveda ligt hier in California. Beroemd om haar practige vallei met de grootste graniete monoliet te wereld namelijk " El Captan" en met" Half Dome", ook geen misselijk stukje steen. Bedenk hierbij nog wat hoge watervallen met zelfs de hoogste van Noord Amerika namelijk"Yosemite Falls" en veel pine tree's (naaldbomen) plus de Mercid rivier en je hebt het plaatje van Yosemite compleet. Vanaf Tunnel view aan het begin van de Vallei hadden we een hemels uitzicht op zowel rechts El Captan, links vooraan Bredavile Falls en achter in het midden Half Dome. Dit uitzicht deed mij denken aan een kruissing tussen een schilderij van Bob Ross, en "Rivendell" uit de Lord of de Rings film.

De eerste dag in het park hebben we ook 3 hikes gedaan zodat we deze wonderschone natuurlijke omgeving nog beter tot ons konden nemen. De hike naar de Yosemite Falls was mijn favourive omdat je veel mooie uitzichten had tijdens de klim.

De 2de dag zijn we naar een ander deel van het park geweest waar ze de dikste bomen ter wereld hebben staan, de " giant Sequilas" (spelfout voorbehouden) Met verbazing heb ik staan kijken hoe breed deze bomen wel niet zijn. Ook worden ze het hoogst van allemaal. Er was er ook 1 omgewaaid zo'n 30 jaar geleden, en nog steeds is de stam nog vrijwel intact waardoor we vanuit de wortels via een gang wel zo'n 20 meter door de boom konden kruipen. Bizar dus. Ook was er 1 boom waarin ze een tunnel hebben gemaakt als touristische attractie.

Gister ben ik dan voor de 3de keer alweer San Francisco binnengereden. Ik begin steeds meer bewondering te krijgen voor deze mooie stad met natuurlijk als visitekaartje de Golden Gate bridge, de Cable cars in de steile heuvels van de stad, en Alcatraz. Maar deze stad heeft zoveel meer moois te bieden. Het Golden Gate park bv is ook erg mooi om doorheen te wandelen. Hier heb je zelfs een Hollandse Molen met een ware tulpentuin. Mijn hoogtepunt van het park was de "Japanse thee tuin". Helemaal in Japanse stijl met: bomen, struiken, vijvertjes, bruggetjes, Koi Karpers, en zelfs een ware Pagoda.

Wat me verder fascineerd hier in SF is de historie met de ontdekking van goud (goldrush) waar het allemaal mee begon. Verder in de jaren 60 de hippietijd en haar flower power. De wijk Ahsburten/Haught is hier bekend om, verder heb je hier meer volksbuurten zoals: Chinatown,Japantown, Little Italy (waar mijn hostel is nu), het zaken districht (down town), Fisherman's Wharf, de vissershaven met al haar pieren en vismarkten. En toch is alles relatief op loopafstand.

In 1903 is heel de stad verwoest door een zware aardbeving. SF ligt dan ook tussen 4 breuklijnen waarvan de San Andreasbreuk de bekendste is. In 1989 is de stad werderom getroffen door een aardbeving, deze was wel minder hevig maar desondanks vonden nog steeds zo'n 60 mensen de dood. Wetenschappers voorstellen dat binnen nu en 30 jaar er weer een zware beving zich zal voordoen in dit gebied. Met de recente bevingen in Nieuw Zeeland en Japan nog vers in mijn geheugen, beide liggend in de ring van vuur, waar ook de gehele westkust van Noord Amerika aan ligt, blijft dit een vreemde gedachte. Zo zie je maar weer hoe kwetsbaar wij zijn als mensheid.

Maargoed, omdanks het blijvende gevaar van aardbevingen is deze stad gelegen aan de mooie SF baai met Oakland aan de overkant verbonden door een andere mooie brug en San Jose oftewel Sillicon Valley ten zuiden van SF, 1 van de mooiste Steden ter wereld waar ik tot nu toe geweest ben. (zoiezo veel mooier als LA)
De mensen zijn hier ook heel openminded, alles kan, iedereen accepteerd elkaar. Een mekka dan ook voor homo's,lesbie's, en een Brabanste wanna be Hippie in paars/rose pyamabroek.

Ik heb dan ook gehoord dat wanneer iemand vermist is, deze persoon waarschiijnlijk wel in 1 van de straten hier gezien is.

Will be continued...

• 20 Maart 2011 - 09:18

Riny :

Hey Roelus,

Weer interessante geschiedenis.
    Voor de mensen die geen facebook hebben is het wel mooi wanneer je hier die prachtige foto's laat zien.

Kus, mama

• 20 Maart 2011 - 10:06

Willem Uit Horst:

Mooi reisverslag Roel uit Amerika

Ik was bij toeval ook in America vanmorgen,op haaien vangst,maar de
    haaien waren niet al te hongerig en
    de aanbeten waren maar matig.
    Dit jaar ga ik niet meer naar America
    maar blijf in Horst aan de Maas.
    Tot de volgende keer,misschien wel
    uit kleurrijk Amsterdam.

• 21 Maart 2011 - 18:20

Smoellie:

't begint er steeds meer op te lijken dat jij verslaglegger bent ter plaatsen van het geen ik allemaal als theorie voor m'n kiezen krijg.. :D

Echt gaaf voor je om in levende lijven te zien wat ik allemaal vanuit de theorie moet kennen.. Denk dat het voor mij langzaam tijd wordt om ook eens die kant op te reizen..

Zoek alleen nog een ervaren gids..;)

Ciao broer..

ps. regel foto's.. :p

• 21 Maart 2011 - 22:22

Je Zusje:

He broertje,

Leuk je laatst weer gesproken te hebben!
    Ik krijg veel jaloers reacties op mijn chinese armbandje ;) Thanks!
    Maar je hebt niets gelogen joh.
    Damn wat een mooie natuur daar.
    Als je denkt dat je (jij) de mooiste plekken al hebt gezien, ontdek je weer wat nieuws!
    Echt schitterend, mooi & tof! :)

Have funn!
    Big kiss from San Maarheezo!

• 22 Maart 2011 - 00:42

Willem Romp:

moest je goeie dag zeggen van je vader
    omdat ik de slechtste scheidsrechter was in maarheeze

• 26 Maart 2011 - 10:38

Aaron & Manuela:

Dag bokky,
    Kwam jullie pap maandag tegen bij voetballen.
    Wist helemaal niet dat je al weer weg was.
    Maar je bent goed bezig kerel.
    Hoop nog veel te zien.
    Als je nog ruimte nodig heb voor foto of video laat maar weten komt goed.