Couchsurfing
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel
04 April 2011 | Verenigde Staten, Portland
Wat kan het toch raar lopen in dit leven. 10 dagen geleden in San Fransicso na mijn portomonnee verloren te hebben tijdens een bizarre pubcrawl (kroegentocht) stond ik op een drukke kruissing. Ik wist dat ik naar het noorden wilde. Dus heb ik de greyhound bus weer genomen richting Portland in de staat Oregon. Weer een nieuwe staat met weer een totaal ander landschap. Veel groener als California. Oregon behoord dan ook samen met de staten Washington en Britisch Columbia (BC) in Canada tot de great North West. Veel regen hier.
Dan nu het fenomeen "Couchsurfing"
Een online community over de hele wereld met openminded personen die hun couch (bank) gratis en voor niets beschikbaar stellen aan reizigers om zo hele speciale vriendschappen te sluiten. Het hele idee achter couchsurfing beviel mij wel en daarom heb ik zelf ook een profiel aangemaakt. Na wat berichtjes gestuurd te hebben naar "potentiele" couchsurfers in Portland kreeg in een antwoord van Rose. Zo leef ik nu alweer precies een week bij Rose in haar huis. Rose (26) is een studente natuurlijke medicijnen en heeft in Australie en Duitsland gewerkt en gestudeerd. Haar moeder woont ook in dit huis maar is nu een aantal dagen in Arizona waar ze behandeld wordt voor kanker. Verder woont er een Koreaanse student en sinds gister ook een Braziliaans meisje die hier Engels komt leren in de VS. Rose is heel aardig voor me en heeft me afgelopen dagen al vanalles laten zien hier in de omgeving zoals een mooie grote waterval, de kust, en de hot springs, een warm waterbron midden in een groot bos. In de stad zelf hebben we gegeten in een hoge toren met prachtig uitzicht over de stad. Ook heeft ze mij meegenomen naar een stripclub (waar Portland bekend om staat schijnbaar) en gister hebben we een show gezien met wederom strippers, maar ook acrobaten en vuurdansers. 1 stripper was zo lenig dat ze met haar tenen een pakje sigarreten openmaakte en er een sigaret uit nam met haar tenen wederom om hem zelfs met haar tenen aan te steken met een aansteker. Ook heb ik al 2 feestjes meegemaakt, 1 van Rose medestudenten werd 30 jaar jong en een andere vriendin had een 1 April feest georganiseerd. Dit alles laat ze mij zien in haar BMW jeep. De rit naar de kust was erg mooi, het landschap is zo groen en met mooie bossen en riviertjes, met mos op de boomschorsen. Ook de rit naar de hotsprings was erg mooi weer. Precies met ik me van noord Amerika had voorgesteld en waar ik naar verlangde. Om mezelf te verliezen in de natuur, ver weg van alle drukte in Nederland, de eindeloze files, het gestreste leven, en het gebrek aan ruimte, alles volgebouwd in Nederland. Hier vind ik de rust, hier heb de ruimte gevonden.
Al met al is couchsurfing dus ook de perfecte manier om een kijkje te nemen in de "echte" Amerikaanse cultuur. Ik ontmoet nu mensen die ik in een hostel nooit ontmoet zou hebben en ik kom op plaatsen waar de lokale bevolking uithangt.
Gister zijn we samen ook naar de pedicure geweest waar ze mijn voeten in de waten hebben gelegd en morgenvroeg neemt ze mij mee naar een yoga class.
Kortom, ik vermaak me hier prima en het is fascinerend nogmaals waar je op een wereldreis kunt belandden.
Ik wil dit bericht eindigen met een Aboriginal spreuk die Rose op naar reis in Australie tegen is gekomen.
Een levenswijsheid...
"We zijn allemaal bezoekers in deze tijd, deze plek. We rijden/lopen er alleen maar doorheen. Ons doel hier is om te observeren, te leren, te groeien en om liefde te geven...En daarna keren we terug naar huis"
05 April 2011 - 19:00
Riny:
Hey Roelus,
Wat val je toch iedere keer met je kontje in de boter, nu weer zo'n gastvrije jonge dame!
Kan me wel voorstellen dat je je daar als thuis voelt met "familie" om je heen. Rose lijkt wat op Anique!
Inderdaad een prachtige omgeving.
Fijn dat je zo geniet.
Kus, mama -
07 April 2011 - 07:46
Smoellie:
Toen ik afgelopen maandag stom dronken terug kwam van 't verlies verdrinken van de finalewedstrijd heb ik ook gratis en voor niks bij een hele lieve familie op de bank mogen slapen dus ja.. En guess what? Toen ik 's morgens wakker werd zag ik ook een meisje die veel op Anique leek..
;) -
07 April 2011 - 16:54
John-Daniël :
Hey Rule! Haha echt te gek weer alles en echt prachtig die natuur foto's. Veel plezier daar bij je chickie haha player, en hou je goed je weet!
You Rule te world:) -
07 April 2011 - 20:12
Je Zusje:
Tjonge jonge zeg, wat een prachtige foto's weer!
Wat een natuur zeg, echt ongelooflijk!
Je kunt nog altijd voor National Geographic gaan werken, als fotograaf ;)
Ja echt mooi.
En leuk dat je er ook foto's bij hebt gedaan van 't feest & 't huis!
Nice to see you having fun!
& bedankt voor de gelijkenissen van mij met Rose, maar ik kan me er niet in vinden haha.
Maar ze is mooi dus ik neem het als een compliment! Mijn bolle(re) wangen mag ze zo hebben!
Groetjes aan haar.
Kusss je zus -
18 April 2011 - 22:48
Willem Scheds:
roel als je skype hebt roep mij dan eens op kijk maar bij personen toevoegen in eindhoven ik zou dat leuk vinden en heb je vader beloofd dat ik zou proberen je te bereiken