Toeren door het zuiden van NZ - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Roel Smulders - WaarBenJij.nu Toeren door het zuiden van NZ - Reisverslag uit Dunedin, Nieuw Zeeland van Roel Smulders - WaarBenJij.nu

Toeren door het zuiden van NZ

Door: Roel

Blijf op de hoogte en volg Roel

23 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Dunedin

Hallo allemaal!!!!!

Hoe ist in Holland?
Nog nieuws?
Hier blijft het genieten voor mij.
Na mijn ultime sprong in Q'town heb ik afscheid genomen van iedereen daar en ben ik weer in de Straybus gesprongen op naar Milford Sounds. Deze etappe was de mooiste tot nu toe hier in NZ. We reden namelijk in alle vroegte langs het meer en de bergen in zuidelijke richting om vervolgens naar het westen te rijden richting Fiordland. Dit is het grootste nationaal park van NZ met een oppervlakte waar je volgens de buschauffeur 16 miljoen huizen in kunt bouwen. Via Te Anau reden we diep het park in om uiteiendelijk bij de hommer tunnel uit te komen die toegang geeft tot Milford Sounds. Deze tunnel is 600 meter lang die dwars door een berg loopt en met de hand uitgegraven is. In deze omgeving waan je jezelf erg klein tussen steile rostformaties en bergen met sneeuw bedekt en watervallen die het water vanuit de steile wanden naar beneden afvoeren. Bij Milford aangekomen zijn we op een cruiseschip gestapt en zijn we diep de sounds ingevaren totaan de Tasmanzee. Milford sounds heeft gewoon iets mysterisch, iets spirutueels. Helaas zullen jullie er toch zelf een keer naartoe moeten om te kunnen bergrijpen wat ik bedoel. Hele mooie ervaring!

Hierna zijn we teruggereden naar Te Anau om verder zuidwaarts af te zakken naar Tarapureu en zo de mooie fiorden weer achter te laten. Hier hebben we overnacht en de volgende dag door het " boerenlandschap" (veel grasvlaktes met schapen en koeien) naar Bluff (waar de ferry naar Stewart Island gaat) en Invercargill te rijden. Dit is een leuk stadje maar het was erg rustig omdat het goede vrijdag was, alles gesloten dus. Gelukkig was de bioscoop wel open en heb ik samen met Maria en Charlotte, 2 mooie Zweedse dames 100.000 BC gekeken. aanrader! Vooral voor jou pap! Omdat wij samen het geluk hebben gehad om bij en in de pyramides van Giza te zijn geweest. Als je de film bekijkt snap je wat ik hiermee bedoel.

Gister hebben we ook een mooie rit gemaakt, namelijk door de "catlands". Dit is ook een hele mooie streek met veel heuvels en grasvlaktes. Ook hebben we veel langs de kust gereden. Zo heb ik het meest zuidelijke punt van NZ gezien en onderweg te veel schapen! Ik kan die beesten ondertussen wel schieten, zoveel lopen er hier rond!
Nee, zonder gekheid, heel vredig natuurlijk allemaal! Ik zie dat liever dan km'ters file in Ned. En alle volgebouwde wei en akkerlanden in Ned.
Nu ben ik dan In Dunedin beland, dit is een mooie stad met heel veel Schotse invloeden. Zo zijn alle gebouwen hier in de Schotse stijl en veel straatnamen enzo. Hier blijf ik nog een paar dagen hangen om dan de bus te nemen direct naar Christchurch. Ik ga dus niet meer terug naar Q'town omdat ik daar geen aansluiting meer heb naar Ch'church.

Tot zover en geniet van de foto's maar weer!

houdoe, en tot de volgende zal ik maar zeggen...

• 23 Maart 2008 - 09:26

Judith:

Hey roel, zo te zien vermaak je je nog super! Veel plezier! groetjes, Judith

• 23 Maart 2008 - 11:11

The Rainman:

Hoi kerel!

Fijne Paashaasdagen gewenst vanuit Budel!

Christchurch dus. Mooie stad met veel te doen. Leuk om daar wat rond te hangen. Ga vooral naar The Wizard kijken! Elke dag om 13 uur op het plein voor de kathedraal. Machtig prachtig!! (Check ook even zijn auto... :) )
    Aan de foto's te zien heb je ook mooi weer om te reizen. En voeg daarbij nog de mooie dames die je onderweg tegenkomt en het feest kan niet meer kapot!

Veel plezier en succes toegewenst!

Greetz,
    The Rainman

• 23 Maart 2008 - 16:34

Ralph:

Wat een reis jongen.
    Groeten uit Haelen van Ralph, Mathilda, Ivana en Jamie.

• 23 Maart 2008 - 23:23

Je Zusje:

Heee Broer

So wat een plaatjes zeg! Echt mooie landschappen hebben ze daar!

En maar zoepen & maar feesten & maar vrouwen!
    Die grijns op je gezicht als je tussen die meiden zit haha, playboy!
    Ben blij om te zien dat je je zo vermaakt daar, in alle opzichten!
    Je ziet er goed uit broer! Alleen ik vraag me één ding af: hebben ze daar ook kappers? ;)

Kusje, je Zusje

• 24 Maart 2008 - 10:58

Jan Kesteloo:

Hé wereldreiziger. Wij zitten hier in de sneeuw met pasen en jij geniet nog steeds volop. En over gezelschap heb je al helemaal niet te klagen.
    Ik zou ook niet direct terug komen.

Veel plezier.

Jan.

• 25 Maart 2008 - 11:07

Smoellie:

Ja Roel..

Daar heeft je zusje toch echt een punt..

Hoe laten die mooie dames jou toch steeds zo dicht in de buurt komen met dat Australische kapsel van je..

[ 't Sydney]

Hoeveel heb je er inmiddels opgeschreven..?? (Adressen en telefoonnummers enzo..;) )

't ge je goed maat..

Ciao

• 25 Maart 2008 - 18:48

Ome Wim:

Even moest ik denken die Roel is op vacantie in Horst aan de maas daar is ook veel water en hebben ze ook mooie meisjes,ik ben aan het sparen om samen met je vader eens die kant op te komen maar de benzine is hier erg duur de kosten hoog ,maar je weet wij zijn druk samen aan het sparen wij komen als wij het geld bij elkaar hebben en dat zal zij
    met ons pensioenetje zo rond 2015 ik hoop
    dat je er dan nog bent groetjes ome wim en tante marij.